Μαμά περιγράφει τη γέννηση της κόρης της: «Νιώθω τόσο ευλογημένη…»

Η Tayla Broad μοιράζεται την ιστορία γέννησης της κόρης της μιλώντας για όλα τα έντονα συναισθήματα που βίωσε.

Μαμά περιγράφει τη γέννηση της κόρης της: «Νιώθω τόσο ευλογημένη…»
Instagram / tayla.broad

Η ιστορία γέννησης της κόρης μου

Μέρος δεύτερο

Πήγα στο μαιευτήριο ένα απόγευμα Πέμπτης. Μου έσπασαν τα νερά το επόμενο πρωί. Οι συσπάσεις ήρθαν γρήγορα αλλά όσο περίεργο κι αν ακούγεται μου άρεσαν κάπως. Μου άρεσε που ήξερα ότι με κάθε συστολή ήμουν ένα βήμα πιο κοντά στο να γνωρίσω την κόρη μας, να δω πώς ήταν, να της δώσω μια αγκαλιά και ένα φιλί που λαχταρούσα να κάνω τους τελευταίους 9 μήνες.

istotia-gennas.jpg

Instagram / tayla.broad

Στις 5 μ.μ. η μαία έλεγξε τη διαστολή του τραχήλου της μήτρας. Συγκλονιστήκαμε όταν την ακούσαμε να λέει «θέλεις να νιώσεις το κεφάλι του μωρού σου έχει πάρει θέσει και περιμένει να σπρώξεις».

istotia-gennas1.jpg

Instagram / tayla.broad

Το άγχος, ο ενθουσιασμός, ο φόβος και ένα συντριπτικό συναίσθημα αποφασιστικότητας κυρίευσαν το σώμα μου.

Αφού πίεσα στο πλάι για μερικές συσπάσεις, φάνηκε ότι το κοριτσάκι μας πάλευε. Δεν ήθελα να γεννήσω με καισαρική, οπότε έπρεπε να προσπαθήσω και να επικεντρωθώ στο να βγει το μωρό μου.

Σπρώξιμο, αναπνοή, προσευχή.

Δύο ακόμη σπρωξίματα και το κεφάλι της ήταν έξω.

istotia-gennas2.jpg

Instagram / tayla.broad

Τα κατάφερα.

Ο σύζυγό μου ήταν παρών και με στήριζε σε κάθε βήμα της διαδρομής. Μόλις ήρθε η ώρα για την τελευταία ώθηση, η μαία τον ρώτησε αν ήθελε να βοηθήσει στο τελευταίο στάδιο της γέννας. Παρακολούθησα καθώς ξεγέννησε το παιδί μας και το έβαζε στο στήθος μου.

Η εκκωφαντική σιωπή καθώς περίμενα να ακούσω αυτό το πρώτο κλάμα ήταν το μεγαλύτερο δευτερόλεπτο της ζωής μου. Εκεί ήταν. Κουλουριασμένη στο στήθος μου. Ήταν η πιο σουρεαλιστική εμπειρία. Ο χρόνος σταματάει πραγματικά.

Απολαύσαμε κάθε στιγμή αυτή της επαφής δέρμα με δέρμα. Κράτησα το κοριτσάκι μου στην αγκαλιά μου ενώ έκοβαν τον ομφάλιο λώρο.

istotia-gennas3.jpg

Instagram / tayla.broad

Παρόλο που ήξερα ότι ήμουν μητέρα καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, μόνο όταν την κράτησα κατάλαβα ότι ήμουν η μητέρα της!!! Αυτό το μικρό εύθραυστο μικροσκοπικό ανθρωπάκι ήταν δικό μου για να το αγαπήσω, να το προστατέψω, να το διδάξω, να το ταΐσω, να είμαι εκεί για όλα όσα θα χρειαστεί στη ζωή του.

istotia-gennas4.jpg

Instagram / tayla.broad

Νιώθω τόσο ευλογημένη που μπορώ να πω ότι μου άρεσε να γεννήσω τη Samara. Συνειδητοποιώ ότι είμαι μία από τις τυχερές και νομίζω ότι είναι σημαντικό να ακούω τις καλές ιστορίες γέννησης και όχι μόνο τις κακές.

Πηγή:Instagram @ tayla.broad ( ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved