Δεν υπάρχει πιο δύσκολη ή πιο όμορφη δουλειά από τη μητρότητα

Η Angela Das γράφει για τα απρόβλεπτα της μητρότητας που την κάνουν συνάμα δύσκολη και μοναδική.

Μία Μαμά
Δεν υπάρχει πιο δύσκολη ή πιο όμορφη δουλειά από τη μητρότητα
Instagram / motherhooduntamedlactation

Το βραχιόλι στο χέρι γράφει «μαμά».

Είχε σχέδια σήμερα, να βγει χωρίς τα παιδιά, αλλά αυτά τα σχέδια άλλαξαν με ροζ κόκκινα μάγουλα, ζεστές αγκαλιές λόγω πυρετού και άνεση που μόνο η μητρική αγκαλιά προσφέρει.

Κάποια μέρα το παιδί της θα πάψει να είναι η φυσική προέκταση της ύπαρξής της που βρίσκει γαλήνη και παρηγοριά μόνο στη ζεστασιά της, αλλά σήμερα δεν είναι αυτή η μέρα.

Κάποια μέρα δεν θα στέκεται κάτω από τη ντουζιέρα κρατώντας το μωρό της στην αγκαλιά της, σιγοτραγουδώντας απαλά και λικνίζοντας το... Αλλά σήμερα δεν είναι αυτή η μέρα.

Κάποια μέρα δεν θα έχει στην αγκαλιά το παιδί της αλλά μια κουβέρτα ή κάτι άλλο που θα την ανακουφίζει κατά τη διάρκεια της ασθένειας. Αλλά σήμερα δεν είναι αυτή η μέρα.

Δεν υπάρχει καταλληλότερη απεικόνιση της μητρότητας από το να στέκεστε σε ένα ζεστό ντους κρατώντας το άρρωστο παιδί σας επειδή οι μαμάδες και το νερό είναι ένας συνδυασμός « μαγικός».

mitrotita.jpg

Instagram / motherhooduntamedlactation

Δεν υπάρχει πιο δύσκολη ή πιο όμορφη δουλειά από τη μητρότητα. Να κρατάτε την καρδιά σας στην αγκαλιά σας. Να προσπαθείτε να δώσετε στα παιδιά σας όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη αλλά και δύναμη ώστε όταν είναι έτοιμα να βρουν το δρόμο τους έξω από την αγκαλιά σας, να είναι προετοιμασμένα. Κι όταν φύγουν, φεύγετε κι εσείς. Μαζί τους. Μέσα τους.

Αν το κάνουμε σωστά, γινόμαστε μια υποστηρικτική φωνή μέσα τους που ψιθυρίζει "μπορείς" όταν ο κόσμος φαντάζει σκοτεινός.

Σήμερα δεν είναι μέρα για brunch με φίλους. Σήμερα είναι η μέρα της μητρότητας.

Σήμερα είναι η μέρα της μαμάς ( και του νερού) . Γιατί οι μαμάδες και το νερό είναι μαγικά. Γιατί αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό.

Πηγή: Instagram @motherhooduntamedlactation ( ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved