«Κοντεύουμε να εκραγούμε» - Η χιουμοριστική ανάρτηση μιας μαμάς

Η Aida μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από την φουσκωμένη της κοιλιά στην 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

«Κοντεύουμε να εκραγούμε» - Η χιουμοριστική ανάρτηση μιας μαμάς
Instagram / aidaaguade_

Η Aida είναι μητέρα τριών παιδιών και στον λογαριασμό της στο Instagram μοιράζεται στιγμές από την καθημερινότητα της.

Οι περισσότερες από αυτές είναι με τις δύο κόρες και τον γιο της που γεννήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

https://www.instagram.com/p/C3DvFmUriKi/
https://www.instagram.com/p/C3LbnXttrm3/

Οι χιουμοριστικές αναρτήσεις με τη φουσκωμένη της κοιλιά

Το πιο δύσκολο στάδιο της εγκυμοσύνης είναι όταν πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού. Η κοιλιά φαντάζει τεράστια ( και σε αρκετές περιπτώσεις είναι), δεν μπορείς να περπατήσεις χωρίς να λαχανιάζεις, δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας καλά, να βολευτείς. Νιώθεις ότι θα …σκάσεις σαν μπαλόνι.

Ακριβώς αυτό το συναίσθημα αποτύπωσε στις φωτογραφίες που ανάρτησε η Aida καθώς διένυε την 38η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

Η κοιλιά της ήταν τεράστια κι εκείνη έγραψε χαρακτηριστικά : ««Κοντεύουμε να εκραγούμε» ( μαμά και μωρό).

https://www.instagram.com/p/B_alL8ZoQ61/

Πώς αλλάζει η ζωή της γυναίκας κατά την 38η εβδομάδα της κύησης;

Η 38η εβδομάδα της εγκυμοσύνης εκτείνεται από τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων από την πρώτη ημέρα της τελευταίας έμμηνου ρύσης μέχρι και τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων και 6 ημερών από το ορόσημο αυτό.

Η λεγόμενη «Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού», η οποία έχει υπολογιστεί με βάση την Τελευταία Έμμηνο Ρύση, δεν είναι παρά αυτό, που φανερώνει το όνομά της: ΠΙΘΑΝΗ. Ο τοκετός ενδέχεται να επέλθει πιο πριν ή πιο μετά από το ορόσημο αυτό.

Συχνά αυτή η αβεβαιότητα της ημερομηνίας δοκιμάζει την ψυχολογία σας. Υπομονή! Θα έρθει το μωράκι σας και θα το πάρετε στην αγκαλιά σας! Ίσως, αν ασχοληθείτε με το δωμάτιο του μωρού και με τα ρούχα του, να αποσπάσετε το μυαλό σας από αυτήν την σκέψη. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες, που μπορείτε να βελτιώσετε.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό, το σώμα σας προετοιμάζεται και αυτό για την ημέρα του τοκετού. Κάποιες από τις αλλαγές αυτές ενδέχεται να τις παρατηρήσετε και μόνη σας. Έτσι η κάθοδος του νεογνού στην λεκάνη, έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν σε κάποιο βαθμό οι καούρες, αλλά και να διευκολυνθεί η αναπνοή σας.Κάποιες όμως άλλες αλλαγές δεν είναι απόλυτα αισθητές, έτσι είναι πιθανό οι προπαρασκευαστικές συσπάσεις – γνωστές και ως συσπάσεις Braxton – Hicks – να έχουν αρχίσει να «προετοιμάζουν» τον τράχηλο για τον τοκετό. Έτσι, ενδέχεται το μήκος του τραχήλου να έχει μειωθεί, αλλά και αυτός να έχει αρχίσει να «ανοίγει», να έχει δηλαδή αρχίσει η λεγόμενη διαστολή του.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει τέλος να γίνει για τα οιδήματα, τα οποία είναι αρκετά εμφανή στο στάδιο αυτό της κύησης, αλλά και στο τρίτο τρίμηνο γενικότερα. Τα οιδήματα αυτά εντοπίζονται συνήθως στα άκρα – κατά κύριο λόγο στα κάτω άκρα – και ως ένα βαθμό η ύπαρξή τους δεν συνδέεται με κάποια παθολογία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved