Μην εστιάζετε σε όσα δεν κάνετε, απολαύστε τις μικρές χαρές με τα παιδιά σας

H Marcia Leone προσπαθεί να εμψυχώσει τις μητέρες, εργαζόμενες και μη, λέγοντας πως δεν πρέπει να αισθάνονται ενοχές και τύψεις για όλα όσα δεν προλαβαίνουν να κάνουν αλλά να εκτιμούν αυτό που είναι και όσα ζουν με τα παιδιά τους.

Μην εστιάζετε σε όσα δεν κάνετε, απολαύστε τις μικρές χαρές με τα παιδιά σας
Instagram / marcialeone_

« Το να είμαι μια μαμά που μένει στο σπίτι είναι δύσκολο για την ψυχική μου υγεία. Το να είμαι εργαζόμενη μαμά είναι πιο δύσκολο για την καρδιά μου... » και θα ήθελα να προσθέσω (σε αυτή τη ρήση) πώς το να δουλεύεις από το σπίτι έχοντας τα παιδιά σε βάρδιες μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αποτυγχάνεις και στα δύο.

Έχοντας κάνει και τα τρία (μαμά στο σπίτι, εργαζόμενη μαμά, εργαζόμενη από το σπίτι), γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι η κάθε περίπτωση έχει τα θετικά και τα αρνητικά και οι προσκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις είναι διαφορετικές… Όπως και οι χαρές.

mama-me-paidia2.jpg

Instagram / marcialeone_

Υπήρχαν μέρες ως μαμά στο σπίτι που λαχταρούσα να βγω για έναν καφέ με μια φίλη και μέρες ως εργαζόμενη μαμά που έκλαιγα για μια προθεσμία που έπρεπε να τηρήσω και το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι σπίτι και να κάνω μπάνιο τα μωρά μου...

Οπότε, σε όποια φάση κι αν βρίσκεστε τώρα, αν δεν αισθάνεστε ότι κάνετε αρκετά ή ότι τα διαχειρίζεστε όλα με επιτυχία, απλά να ξέρετε ότι αυτό το ζογκλέρ που κρύβει μέσα της κάθε μητέρα, κάνει τις περισσότερες από εμάς να νιώθουμε ότι αποτυγχάνουμε σε κάτι κάποια στιγμή.

Αντί λοιπόν να εστιάζουμε σε αυτό που δεν κάνουμε, ας επικεντρωθούμε σε αυτό που είμαστε, στις μικρές χαρές, γιατί ειλικρινά, κάνουμε καλή δουλειά…

mama-me-paidia1.jpg

Instagram / marcialeone_

πηγή:Instagram@ marcialeone_(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved