Δεν χρειάζεται να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, πρέπει να επιβιώνουμε κάθε στιγμή

Η Terri-Ann Michelle λέει μια μεγάλη αλήθεια για τη μητρότητα: είναι δύσκολο να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή με το μωρό σου.

Μία Μαμά
Δεν χρειάζεται να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, πρέπει να επιβιώνουμε κάθε στιγμή
Instagram / terriannmichelle

Αναρωτιέμαι αν η γενιά μας θα σπάσει επιτέλους τον κύκλο μιας νοοτροπίας που θέλει τις μαμάδες να απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο της μητρότητας - γιατί ειλικρινά, είναι απάνθρωπο.

Ξέρουμε ότι αυτές είναι οι καλές μέρες. Ξέρουμε ότι ο χρόνος κυλά. Γνωρίζουμε ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε σε μια απόκοσμη ησυχία με άδεια υπνοδωμάτια, ένα καθαρό πλυσταριό και τα πατώματα μας δεν θα καλύπτονται με παιχνίδια.

Γνωρίζουμε ότι είναι αναπόφευκτο.

Δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζετε συνέχεια.

Αλλά ξέρετε τι άλλο ισχύει; Θα υπάρξουν πολλές στιγμές, μέρες, εβδομάδες και μήνες όπου ο χρόνος φαινομενικά σταματά.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε αβοήθητες, εξαντλημένες και καταβεβλημένες

Θα υπάρξουν στιγμές απογοήτευσης και θυμού. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε αβοήθητες, εξαντλημένες και καταβεβλημένες. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά, ανθρώπινα συναισθήματα.

Και Θεός φυλάξοι να μη χρειαστεί ποτέ να ζήσετε κάποιου είδους εφιάλτη όπως ο δικός μου. Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο στο να βλέπεις ένα κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής σου να χτυπά έξω από το στήθος σου ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου συνδεδεμένο με καλώδια και μηχανές ενώ προσεύχεσαι να ήσουν εσύ στη θέση του.

Δεν χρειάζεται να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, πρέπει να επιβιώνουμε κάθε στιγμή. Μερικές φορές αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Ας σπάσουμε λοιπόν τον κύκλο και αντί να λέμε στους γονείς να απολαμβάνουν τα πάντα όλα και να τους υπενθυμίζουμε πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, ας τους στηρίξουμε και ας κρατάμε χώρο για τα αληθινά ανθρώπινα συναισθήματα.

mitrotita-epiviosi.jpg

Instagram @ terriannmichelle

Πηγή:Instagram/ terriannmichelle(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved