«Είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου»

Η Jasmine έχει μία κόρη και θυμάται πώς ένιωσε την πρώτη φορά που της είπε ότι είναι η χειρότερη μαμά του κόσμου.

Μία Μαμά
«Είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου»

Instagram / pearlsofjasmine

«Είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου» μου είπε θυμωμένα. Ένιωσα την καρδιά μου να παγώνει και ήμουν σίγουρη ότι στον επόμενο χτύπο θα έσπαγε.

Ήξερα ότι τελικά αυτή η μέρα είχε έρθει. Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή έχουν αυτή συμπεριφορά απέναντι στους γονείς τους, έτσι δεν είναι; Η ειρωνεία είναι ότι μόλις εκείνο το πρωινό είχα στείλει στον σύζυγό μου μία ανάρτηση που είχα δει για το να κάνεις όταν το παιδί σου, σου λέει «σε μισώ» κατάμουτρα.

Φυσικά δεν θυμόμουν τίποτα εκείνη τη στιγμή. Στο μυαλό μου υπήρχε το απόλυτο κενό και το μόνο που ένιωθα ήταν θυμός και λύπη μαζί.

Ακόμα θυμάμαι λίγο μετά τα δεύτερα γενέθλιά της (η φωτογραφία) που είπε για πρώτη φορά «σ' αγαπάω μαμά». Ειλικρινά δεν ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να ακούσω πιο γλυκά λόγια. Εάν μπορούσα να συλλέξω κάθε μία φορά που μου το είπε, θα τα άκουγα ξανά και ξανά μέχρι το τέλος της ζωής μου.

mitrotita-sxesi-me-paidi.jpg

Instagram / pearlsofjasmine

Αλλά σήμερα. Εύχομαι να μπορούσα να διαγράψω τις φράσεις αυτές από τη μνήμη μου...

Πάγωσα με τα λόγια της. Πιθανότατα δεν το εννοούσε και ξέρω ότι αυτή δεν θα ήταν η τελευταία φορά που διαφωνούμε και ξεστομίζει τέτοια λόγια. Αλλά δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη, καθώς η εξάντληση από το καθάρισμα και το μαγείρεμα, συν το σοκ από όσα άκουσα με διέλυσαν. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να της πω το πόσο αχάριστη είναι. Αντί αυτού δάγκωσα τη γλώσσα μου.

Ο άντρας μου προσπάθησε να της μιλήσει καθώς εγώ πήγα μέσα για να αναπνεύσω.

Όταν γύρισα, έτοιμα πια να μιλήσω, με ξάφνιασε και ήρθε τρέχοντας να αγκαλιάσει τα πόδια μου. «Συγγνώμη μανούλα» μου ψιθύρισε.

Έσκυψα και την τράβηξα κοντά μου με την ελπίδα ότι δεν της είχε πει ο πατέρας της να μου ζητήσει συγγνώμη. «Είναι εντάξει. Πρέπει να ήσουν πολύ θυμωμένη με τη μαμά για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις λέξεις, έτσι δεν είναι;»

Έγνευσε καταφατικά και με κοιτούσε με έκπληξη. Τα μάτια της μου είπαν αυτό που ήξερα ήδη. Όλοι χρειαζόμαστε προσοχή κάποιες φορές.

Μαθαίνω ότι για να είσαι ευσυνείδητος γονιός δεν πρέπει να παίρνεις τα πάντα προσωπικά. Πρέπει να αναγνωρίζεις πότε το παιδί σου προσπαθεί απλά να βρει έναν τρόπο για να εκφράσει τα συναισθήματά του.

Δεν είμαι η τέλεια μαμά. Και δεν περιμένω πάντα από εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα. Ξέρω όμως ότι και οι δύο είμαστε άνθρωποι και έχουμε συναισθήματα. Είναι αναπόφευκτο να έχουμε και αυτές τις έντονες στιγμές, εκτός από τις τρυφερές.

Ε και; Ακόμα και αυτές οι στιγμές μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά.

Πηγή κειμένου: Instagram / pearlsofjasmine

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved