Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, κάθε κατάσταση είναι διαφορετική

Μία μαμά μοιράζεται τις σκέψεις της για τον ύπνο του μωρού και όλα τα «πρέπει» γεμίζουν τους γονείς ενοχές.

Μία Μαμά
Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, κάθε κατάσταση είναι διαφορετική
Bigstock

Ξέρω όλους τους «κανόνες» που φορούν τον ύπνο του μωρού: Μην το κρατάς μέχρι να κοιμηθεί. Μην το παίρνεις αγκαλιά όταν κοιμάται. Μην το θηλάζεις για να κοιμηθεί.

Σκέφτομαι αυτούς του κανόνες όταν κρατάω τον Jace για να κοιμηθεί. Όταν τον παίρνω αγκαλιά ενώ κοιμάται. Όταν τον θηλάζω για να κοιμηθεί.

Μετά νιώθω τύψεις και νιώθω λες και κάνω κάτι λάθος. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται κάθε φορά που τον βάζω για ύπνο, το οποίο μπορεί να είναι 5-8 φορές την ημέρα, ανάλογα με το πόσους σύντομους ύπνους κάνει.

Σήμερα όμως, αποφάσισα να απεγκλωβιστώ από όλο αυτό.

Να σταματήσω να πιέζομαι για να το κάνω με τον «σωστό» τρόπο. Κάθε μωρό είναι διαφορετικό, κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει «σωστός» τρόπος. Είναι απλά ο τρόπος μας αυτός. Πρέπει να σταματήσω να είμαι σκληρή με τον αυτό μου και να απολαύσω αυτές τις στιγμές με τον Jace.

Είναι το μικρό μου μωρό και θέλω να τον κρατήσω λίγο ακόμα. Μία μέρα, θα περάσει στη νηπιακή ηλικία, όπως η Ava που κοιμάται πια μόνη της. Η οποία δεν θέλει πια να την κρατούν αγκαλιά για να κοιμηθεί. Η οποία μου δίνει μία γρήγορη αγκαλιά και τρέχει στο δωμάτιό της.

Έτσι, αποφάσισα να αφήσω τις προσδοκίες, τις πιέσεις και τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου.

Απλώς θα είμαι παρούσα στη στιγμή με το πολύτιμό μου αγόρι που μεγαλώνει πιο γρήγορα από όσο μπορεί να αντέξει η καρδιά μου.

Θα το κρατώ σφιχτά, θα μυρίζω τη μυρωδιά του και θα του δίνω φιλιά με κάθε ευκαιρία, μέχρι τη στιγμή που θα είμαστε και οι δύο έτοιμοι για το επόμενο στάδιο.

https://www.instagram.com/reel/CzcP6p0vmWN/

Πηγή κειμένου: Instagram / annagetscozy

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved