«Άδεια μητρότητας δεν σημαίνει διακοπές»

Η Meg μιλάει για τις δύσκολες πρώτες στιγμές με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι. 

Μία Μαμά
«Άδεια μητρότητας δεν σημαίνει διακοπές»

Instagram / megeff

«40 μέρες και 40 νύχτες μαζί σου.

Ας μιλήσουμε για την αλήθεια των μαμάδων, την οποία δεν βλέπει και για την οποία δεν μιλάει κανείς. Τις νυχτερινές εφιδρώσεις, το γάλα παντού και πάντα, το νεογέννητο που κλαίει κάθε τόσο και ησυχάζει μόνο στα δικά σου χέρια. Τα σκαμπανεβάσματα των ορμονών, την ανάρρωση από τον τοκετό, το να προσπαθείς να καλύψεις τις ανάγκες του νήπιου παιδιού σου (εάν έχει πάνω από ένα παιδί).

Η άδεια μητρότητας δεν σημαίνει διακοπές. Οι άνθρωποι δείχνουν αυτό που θέλουν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ.

Η μαμά είναι εξαντλημένη, το ίδιο και το σώμα, αλλά θέλουμε να απαθανατίσουμε τις όμορες στιγμές. Τι γίνεται, όμως, με τις πιο “ωμές” όταν έχεις τα χάλια σου και δεν έχεις κάνει μπάνιο για μέρες; Εδώ είμαστε μετά από ένα βράδυ αϋπνίας, να θηλάζω για σχεδόν δύο ώρες απλά και μόνο για να ηρεμήσω αυτόν τον μικροσκοπικό κύριο.

Τα πράγματα που κάνουμε για τα μωρά μας είναι μία πραγματική η δοκιμασία αφοσίωσης και ανιδιοτελούς αγάπης.»

https://www.instagram.com/p/CyvyTIrONkq/

Η Meg είναι μαμά δύο παιδιών και έγραψε τα παραπάνω σε μία ανάρτησή της στο Instagram 40 μέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της.

https://www.instagram.com/p/Cxd9sdmO4HQ/

Στο προφίλ της έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα δύο της παιδιά και κάθε τόσο μοιράζεται δικές της εμπειρίες σχετικές με τη μητρότητα.

https://www.instagram.com/p/Cyi8CNrOC7e/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved