Γράμμα από μια μαμά σε μια άλλη: «Μακάρι να είχα ακούσει τα λόγια σου λίγο περισσότερο»

«Μακάρι να άκουγα αυτά που δεν έλεγες. Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσω ξανά όταν μου είπες ότι ήσουν καλά.»

Γράμμα από μια μαμά σε μια άλλη: «Μακάρι να είχα ακούσει τα λόγια σου λίγο περισσότερο»

Instagram / jessurlichs

Αγαπημένη μου φίλη,

Μακάρι να μπορούσα να σου πω «σε βλέπω» τώρα. Στο παρελθόν σε είδα να γίνεσαι μητέρα. Αλλά δεν ήσουν εσύ που έβλεπα.

Είδα τη φωτογραφία που ανακοίνωσες την εγκυμοσύνη σου, τη φωτογραφία με το μωρό σου και το μήνυμα «καλώς ήρθες στον κόσμο» , ένα μήνυμα που θα έπρεπε να απευθύνεται σε εσένα.

Μακάρι να άκουγα αυτά που δεν έλεγες. Ίσως θα έπρεπε να ρωτήσω ξανά όταν μου είπες ότι ήσουν καλά.

Να μπορούσα να δω πίσω από τα χαμόγελα. Να συνειδητοποιήσω ότι τα μάτια σου έχουν στερέψει από δάκρυα. Να ήξερα ότι ο ήλιος ανέτειλε μόνο στα μάτια του μωρού σου.

Και όταν έλεγες ότι είσαι κουρασμένη, μακάρι να ήξερα τι εννοούσες. Έγνεφα με κατανόηση γιατί σκεφτόμουν τις μεγάλες νύχτες, αλλά το σώμα σου ήταν ταλαιπωρημένο και κουρασμένο.

Μακάρι να συνειδητοποιούσα την αγάπη που ένιωθες, να γιόρταζα κι εγώ τις μικρές νίκες. Εύχομαι να ήξερα την εσωτερική αλλαγή. Παρά την αγάπη που ένιωθες, υπήρχαν στιγμές που ένιωθες μόνη.

Να έβλεπα ότι όσο υπέροχη και φυσική και αν έδειχνες, είχες κι εσύ τις αμφιβολίες, του φόβους σου. Ότι ένα κομμάτι σου κρυβόταν και η διάθεσή σου ήταν αυτή που έβλεπαν οι άλλοι.

mama-gramma.jpg

Instagram / jessurlichs

Μακάρι να είχα ακούσει τα λόγια σου λίγο περισσότερο. Τα πρώτα χαμόγελα, οι πρώτες ματιές, τα πρώτα ταΐσματα και το πόσο μεγάλα επιτεύγματα ήταν αυτά. Μακάρι να σε είχα ακούσει όταν μου έλεγες πόσο γρήγορα περνούν αυτές οι μέρες.

Και όταν έφυγες από το σπίτι, εύχομαι να ήξερα τον σχεδιασμό, την προσπάθεια, όλα αυτά που έπρεπε να κάνεις.

Δεν είναι ότι δεν ένιωσα δέος όταν έγινες μητέρα. Απλά δεν έβλεπα ακριβώς τη λάμψη στα μάτια σου όταν κρατούσες το μωρό αγκαλιά και κοιτάζατε ο ένας τον άλλον.

Σε εκτιμώ τόσο πολύ τώρα που νιώθω ότι όλα αλλάζουν. Υποθέτω ότι δεν κοίταξα καλά για να δω το πώς άλλαξες ως γυναίκα.

Καθώς κρατάω στην αγκαλιά μου τον κόσμο μου, την καρδιά μου σε σκέφτομαι. Σκέφτομαι το πώς σε έβλεπα να γίνεσαι μητέρα. Αλλά τώρα καταλαβαίνω, καλή μου φίλη.

Πηγή κειμένου: Instagram / jessurlichs

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved