Με ενοχλούσε όταν άλλοι γονείς μου έλεγαν «Απόλαυσε αυτές τις στιγμές», αλλά…

Η Elle μιλάει για τις δύσκολες αλλά τόσο ιδιαίτερες πρώτες στιγμές.

Με ενοχλούσε όταν άλλοι γονείς μου έλεγαν «Απόλαυσε αυτές τις στιγμές», αλλά…

Instagram / sheis.elle

«Κάποιες φορές η εξάντληση και η αφοσίωση που απαιτεί ο ρόλος της μητέρας με ζορίζει πολύ και συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν στιγμές που θέλω να προχωρήσω τον χρόνο. Να προσπεράσω την περίοδο με τα νηπιακά ξεσπάσματα, την περίοδο που βγαίνουν τα πρώτα δόντια, τα νυχτερινά ταΐσματα και το ατελείωτο κούνημα.

Με ενοχλούσε όταν άλλοι γονείς μου έλεγαν "Απόλαυσε αυτές τις στιγμές – θα σου λείψουν".

Τώρα όμως καταλαβαίνω.

Γιατί το να προσπεράσω αυτές τις στιγμές, σημαίνει και ότι θα χάσω τα φιλιά πριν το σχολείο, τις βραδινές αγκαλιές, τα γαργαλητά στην κοιλιά. Ξέρω με βεβαιότητα όταν θα αναπολώ εκείνες τις μέρες και θα θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω, απλά και μόνο για να διαβάσω ακόμα ένα παραμύθι στο κρεβάτι ή να πάρω μία αγκαλιά το παιδί μου όταν ήταν τόσο δα μικρό.

Αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες. Ο χρόνος κάποιες φορές μοιάζει να κυλά τόσο αργά, στην πραγματικότητα, όμως, περνά τόσο γρήγορα.»

mama-stigmes-xronos.jpg

Instagram / sheis.elle

Η Elle συχνά μοιράζεται τις σκέψεις και τις εμπειρίες της μέσα από τις αναρτήσεις της. Ο μικρός της γιος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2022. Τότε είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία από το μαιευτήριο, λίγο πριν γεννηθεί το νέο μέλος της οικογένειας και έγραψε:

«Οι πιο σπουδαίες στιγμές σου δεν είναι πάντα και οι πιο όμορφες.

Οι πιο περήφανες στιγμές σου δεν είναι πάντα και οι πιο εύκολες.

Οι πιο ευτυχισμένες στιγμές σου δεν είναι πάντα και οι πιο άνετες.

Οι πιο όμορφες στιγμές σου δεν είναι πάντα και οι πιο φαντασμαγορικές.

Αν το καλοσκεφτείς, τις περισσότερες φορές συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Είναι όμως στιγμές που αξίζει να μοιραστείς με τον κόσμο. Στιγμές που θα αγαπάς και θα θυμάσαι για πάντα».

toketos-mitrotita.jpg

Instagram / sheis.elle

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved