Μαμά, είσαι παραπάνω από αρκετή

Εσύ που νιώθεις ότι αποτυγχάνεις στα πάντα, είσαι αρκετή.

Μία Μαμά
Μαμά, είσαι παραπάνω από αρκετή

Τα παιδιά σου δεν χρειάζονται μία τέλεια μητέρα, χρειάζονται μία αληθινή.

Bigstock

Κάποιες φορές η μητρότητα μοιάζει με μία τεράστια λίστα από πράγματα που πρέπει να κάνεις. Τα παιδιά σου πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό με σοκολάτα πασαλειμμένη στο πρόσωπο γιατί το πρωινό σήμερα ήταν βάφλες με πραλίνα – ξανά.

Αργείς στη συνάντηση που έχεις για τις 9 το πρωί, παρόλο που η συνάντηση είναι διαδικτυακή και θα την κάνεις από το υπνοδωμάτιό σου – ξανά.

Για μεσημεριανό έχεις το χθεσινό φαγητό που περίσσεψε γιατί τα παιδιά δεν έφαγαν – ξανά.

Είσαι η τελευταία που φτάνει στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά – ξανά.

Δεν έχεις βγάλει το παντελόνι της πιτζάμας σου παρόλο που είναι ώρα για δείπνο – ξανά.

Δεν έχεις κάνει μία πραγματική συζήτηση με τον άντρα σου εδώ και μέρες. Όσο για τα ραντεβού; Τι είναι αυτά είπαμε;

Κάποιες φορές οι μέρες και οι εβδομάδες μοιάζουν με τρέχουσα απογραφή όλων όσων δεν πρόλαβες να κάνεις, εκείνων που έχεις μετανιώσει και εκείνων που εύχεσαι να είχες κάνει διαφορετικά. Νιώθεις ότι αποτυγχάνεις ως μαμά, ως φίλη, ως σύζυγος, ως σύντροφος, ως εργαζόμενη. Κάποιες φορές νιώθεις ότι αποτυγχάνεις και ως άνθρωπος. Δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου πια και οι μέρες σου μοιάζουν θολές.

Μάθε αυτό όμως, μαμά. Δεν αποτυγχάνεις.

Για αυτά τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια είσαι ο κόσμος τους όλος.

Τα παιδιά σου δεν νοιάζονται για την σοκολάτα στο πρόσωπό τους. Ξέρουν μόνο ότι τα κάνεις να νιώθουν ότι είναι ασφαλή και ότι τα αγαπούν. Ξεχνούν τις στιγμές εκείνες που έχασες την υπομονή σου και θυμούνται αυτές που διάβασες ένα παραπάνω παραμύθι για να κοιμηθούν ή που κλαίγατε μέχρι δακρύων.

Δεν αποτυγχάνεις ως φίλη ή σύντροφος. Κρατάς τις σχέσεις αυτές δυνατές παρόλο που τρέχεις όλη μέρα. Αυτά τα βιαστικά μηνύματα που εύχεσαι να ήταν τηλεφωνήματα, κάνουν τους φίλους σου να χαμογελούν όταν νιώθουν και εκείνοι ότι αποτυγχάνουν σε όλα σήμερα. Για αυτό και έχουν σημασία.

Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να θριαμβεύεις. Κάποιες μέρες αρκεί απλά να επιβιώνεις.

Τα βραδινά ραντεβού δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις τη σχέση και τον γάμο σου ζωντανά. Το να κάθεστε αγκαλιασμένη στον καναπέ κι να βλέπετε μία ταινία μέχρι να σας πάρει και τους δύο ύπνος, είναι η χαλάρωση που μάλλον και οι δύο έχετε ανάγκη τώρα. Η ώρα των βραδινών ραντεβού θα έρθει ξανά. Προς το παρόν αυτό είναι ακριβώς που θέλει και ο σύντροφός σου. Να ξέρει ότι είστε στην ίδια ομάδα και να του θυμίζετε ότι τα πηγαίνει περίφημα όταν κι εκείνος νιώθει ότι αποτυγχάνει.

Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να θριαμβεύεις. Δεν χρειάζεται κάθε μέρα να προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες που έχεις η ίδια θέσει για τον εαυτό σου. Κάποιες μέρες αρκεί απλά να επιβιώνεις.

Τι μέρες που νιώθεις ότι αποτυγχάνεις, να θυμάσαι αυτό: Τα παιδιά σου δεν χρειάζονται μία τέλεια μητέρα. Χρειάζονται μία αληθινή μητέρα. Και εσύ είσαι αρκετή, όχι μόνο για εκείνα τα παιδιά που σε αποκαλούν μαμά, αλλά για όλον τον κόσμο.

Πηγή κειμένου: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved