Η ομορφιά που κρύβουν οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Μία μαμά μοιράζεται τις σκέψεις της για τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι.

Η ομορφιά που κρύβουν οι πρώτες μέρες με το νεογέννητο στο σπίτι

Instagram / mother.ly

Η Labor Mama είναι μία μαμά τριών παιδιών. Μέσα από το προφίλ της στο Instagram μοιράζεται συμβουλές για τον τοκετό, την εγκυμοσύνη, τη φροντίδα των νεογέννητων και παράλληλα τις σκέψεις τηςγια τη μητρότητα και τις δικές της εμπειρίες.

Λίγο μετά τη γέννηση του πρώτο της παιδιού και ενώ ακομα ανακάλυπτε τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό στο σπίτιείχε γράψει σε ανάρτησή της:

«Αυτό λοιπόν εννοούσαν.

Να νιώθω το βάρος του κόσμου πάνω σου, τις γροθιές, τον χτύπο αυτής της μικροσκοπικής καρδιάς, όλη αυτήν την ελπίδα να φωλιάζει στην παλάμη του χεριού μου.

Να ακούς τον θόρυβο, τα πρέπει και τα δεν πρέπει, όλα αυτά να ξεθωριάζουν στο άκουσμα της σταθερής αναπνοής.

Να βάζεις το χέρι σου πάνω στο στήθος ενώ κοιμάστε. Να ανεβαίνει, να κατεβαίνει, να ανεβαίνει, να κατεβαίνει δίνοντας ξανά και ξανά τον ρυθμό στις μέρες μας.

Αυτό λοιπόν εννοούσαν.

Να κάθομαι με τις ώρες να κοιτώ αυτό το μικροσκοπικό προσωπάκι, τις γραμμές αυτές που φανταζόμουν για μήνες, τόσο οικείες και τόσο ξένες.

Να μην έχω ιδέα τι να κάνω μετά, αλλά παρόλα αυτά να γνωρίζω ότι είμαι η μόνη που σε ξέρει καλύτερα από όλους.

Έχω ζήσει μία ολόκληρη ζωή πριν από εσένα, αλλά τώρα δεν μπορώ να φανταστώ άλλη μία μέρα, άλλη μία στιγμή που να μην υπάρχεις εσύ.

Νιώθω την αγάπη με τρόπους που δεν την είχα αισθανθεί ξανά. Βαθιά, ανιδιοτελής, για κάποιον που δεν έχεις συναντήσει ποτέ.

Και ακούω ξανά το ήσυχο αυτό μουρμουρητό όσων έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. «Κάποια μέρα θα καταλάβεις. Κάποια μέρα θα ξέρεις»

Κάθομαι εδώ, ξεκουράζομαι με τους δικούς σου ρυθμούς, αναπνέω ρυθμικά μαζί σου.

Αυτό λοιπόν εννοούσαν.»

mama-protes-merew-me-neogennito.jpg

Instagram / mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved