Μητρότητα: Τη μια στιγμή νιώθεις ότι τα ξέρεις όλα και την άλλη ότι δεν έχεις ιδέα τι κάνεις

Η Shelby είναι μαμά δύο παιδιών και μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram μοιράζεται τις σκέψεις της για τη μητρότητα, τον θηλασμό και πολλά ακόμα.

Μητρότητα: Τη μια στιγμή νιώθεις ότι τα ξέρεις όλα και την άλλη ότι δεν έχεις ιδέα τι κάνεις

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / growing.giorgios

«Η μητρότητα είναι το πιο ικανοποιητικό και ταπεινό πράγμα που έχω βιώσει. Τη μία στιγμή νιώθω ότι τα ξέρω όλα, και την άλλη ότι καταρρέω και ότι δεν έχω ιδέα τι κάνω. Τρελαίνομαι για τα χαμόγελά τους και όλα τα «μαμά» που ακούω, και μετά ανυπομονώ να μείνω μόνη για μερικά λεπτά. Με τα πάνω και τα κάτω, τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές, είναι η πιο άγρια βόλτα με τρενάκι του λούνα πάρκ που έχω κάνει ποτέ.

Είτε βρίσκομαι στα ουράνια είτε στον πάτο, θα είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτούς τους μικρούς μου δασκάλους. Χωρίς ίχνος αμφιβολίας, μπορώ να πω ότι ήμουν προορισμένη για να γίνω μαμά τους.»

Τα παραπάνω γράφει η Shelby, μητέρα δύο παιδιών στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μέσα από τις αναρτήσεις της μοιράζεται με τους ακολουθούς της εμπειρίες και σκέψεις για το ιδιαίτερο ταξίδι της μητρότητας.

mitrotita-thilasmos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / growing.giorgios

Σε πρόσφατη ανάρτησή της αναφέρθηκε και στον θηλασμό. Μετά από τρία χρόνια συνεχόμενου θηλασμού, ήρθε η ώρα να σταματήσει και όπως περιγράφει και η ίδια τα συναθσήματα είναι ανάμεικτα:

«17 μήνες. Τα καταφέραμε για 17 μήνες πριν το σωματάκι σου αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται άλλο το γάλα μου. Στο μυαλό μου ο στόχος μου ήταν τα δύο χρόνια, μέχρι δηλαδή το ανοσοποιητικό σου σύστημα να έχει αναπτυχθεί πλήρως. Στην πραγματικότητα όμως, στόχος ήταν μέχρι το ίδιο του σώμα να μου πει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουμε. Απλά νόμιζα ότι αυτό θα γινόταν μετά τους 17 μήνες.

Είναι γλυκόπικρη αυτή η αίσθηση. Μετά από 35 μήνες συνεχόμενου θηλασμού, ήρθε η ώρα να σταματήσω. Το σώμα μου πια είναι πλήρως δικό μου, αλλά το νιώθω ξένο. Έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις και εμπειρίες. Δεν είμαι πια η γυναίκα που ήμουν τρία χρόνια πριν. Ίσως μία μέρα μπορέσω να τα ζήσω ξανά όλα από την αρχή.

Νιώθω ευγνώμων, περήφανη και λίγο θλιμμένη.»

mitrotita-thilasmos-(2).jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / growing.giorgios

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved