Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό δεν είναι οι πιο λαμπερές, είναι όμως οι πιο αληθινές

Η Kara μιλά για τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό και δίνει τις δικές της συμβουλές στις νέες μαμάδες.

Μία Μαμά
Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό δεν είναι οι πιο λαμπερές, είναι όμως οι πιο αληθινές
Instagram / lifestylewithkara

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Μπορεί να μην είναι οι πιο λαμπερές, είναι όμως οι πιο αληθινές, οι πιο «ωμές» στιγμές της μητρότητας.

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Μαθαίνεις να ζεις με το νέο σου σώμα και προσπαθείς με τον τρόπο σου να νιώσεις «φυσιολογική» ξανά. Μην βιαστείς να αναρρώσεις.

Έχεις μπει σε μία νέα πίστα στην περιπέτεια της ζωής με το μωρό που κουβαλούσες εννέα ολόκληρους μήνες και τώρα πιά το κουβαλάς στα χέρια.

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Τις αποκαλώ «η ομίχλη του νεογέννητου». Όλες εκείνες μοιάζουν με μία και εσύ προσπαθείς να επιβιώσεις με ελάχιστο ύπνο. Τόσα πολλά συναισθήματα, το γέλιο, τα δάκρυα, η αγάπη, όλα ενωμένα σε ένα.

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Σε βλέπω μαμά, να προσπαθείς να καταλάβεις εάν το μωρό σου θηλάζει σωστά, εάν πίνει αρκετό γάλα. Σε βλέπω να ιδρώνεις μόνιμα. Σε βλέπω να αναρωτιέσαι εάν οι συχνοί θηλασμοί είναι κάτι φυσιολογικό (και είναι!). Σε βλέπω να σηκώνεσαι αργά το βράδυ, τις ώρες που υποτίθεται ότι έπρεπε να κοιμάσαι γιατί δεν θες να χαλάσεις το πρόγραμμα άντλησης του μητρικού γάλακτος. Απλά να το ξέρεις, σε βλέπω και έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση πάνω από μία φορές. Το έχεις!

ΟΙ πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Ξέρω πως νομίζεις ότι ποτέ τα πράγματα δεν θα είναι καλύτερα, αλλά σου υπόσχομαι ότι θα είναι. Ξέρω πως νομίζεις ότι ποτέ δεν θα κοιμηθείς ξανά, αλλά θα το κάνεις. Ξέρω ότι σκέφτεσαι «μήπως είναι αυτό επιλόχειος κατάθλιψη;» και ακόμα και τότε δεν πρέπει να φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια. Όλες το έχουμε βρεθεί εκεί.

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό…

Να θυμάσαι αυτό: Κάποια στιγμή δεν θα ξυπνάς πολλές φορές μέσα στο βράδυ. Από το στήθος σου δεν θα τρέχει μητρικό γάλα. Δεν θα περιφέρεσαι στον χώρο σαν ζόμπι. Δεν θα έχεις μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια σου. Δεν θα έχεις αυτό το πρήξιμο που έχεις τώρα. Δεν θα τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο εάν το μωρό αναπνέει όταν κοιμάται. Γιατί πολύ σύντομα δεν θα σε χρειάζεται για το παραμικρό…

Θα ξυπνήσεις μία μέρα, θα κοιτάξεις το μωρό σου και θα πεις «πού πήγες το νεογέννητο μωρό μου;»

Οι πρώτες μέρες μετά τον τοκετό και το διάστημα με το νεογέννητο περνούν μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου. Για αυτό φρόντισε να ζήσεις την κάθε στιγμή.

protes-meres-meta-ton-toketo.jpg

H Κara με το νεογέννητο μωρό της.

Instagram / lifestylewithkara
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved