Ήμουν συνέχεια μια θυμωμένη μαμά - Τι με βοήθησε να ηρεμήσω

Σε πολλές περιπτώσεις, θύμωνα με τα παιδιά μου χωρίς να έχουν κάνει κάτι.

Ήμουν συνέχεια μια θυμωμένη μαμά - Τι με βοήθησε να ηρεμήσω

Θυμωμένη μαμά.

Bigstock

Συνειδητοποίησα ότι ήμουν πάντα θυμωμένη με τα παιδιά μου και αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Στην περίπτωσή μου, ήταν συναισθηματική εξάντληση λόγω διαφόρων παραγόντων της ζωής μου. Τα παιδιά δεν είχαν καμία σχέση με αυτό, το χαμόγελό τους ήταν η δύναμή μου, αλλά υπήρχαν μέρες που ήταν τόσο γκρίζες και δεν μπορούσα να τις διαχειριστώ.

Μου ήταν δύσκολο να αναγνωρίσω ότι αυτό ήταν το πρόβλημά μου και για να το κάνω, έπρεπε πρώτα να προηγηθεί μια εσωτερική κουβέντα με τον εαυτό μου.

Πρώτα, σκέφτηκα τον θυμό, ένα φυσιολογικό συναίσθημα που όλοι έχουμε δικαίωμα να το νιώσουμε.

Απλά πρέπει να μάθουμε πώς να τον διαχειριζόμαστε για να μην πληγώνουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους. Τα παιδιά μου είναι χαρούμενα, ζωηρά και θορυβώδη. Αν και δεν μπορώ να το αρνηθώ, όταν είμαι αγχωμένη, όλος αυτός ο θόρυβος με επηρεάζει και με κάνει νευρική.

Έτσι, σκέφτηκα τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους θυμώνω πάντα με τα παιδιά μου. Και κάποια συμπεράσματα στα οποία κατέληξα ήταν τα εξής:

  • Κούραση
  • Στρες ή άγχος
  • Έλλειψη ύπνου
  • Έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά μου προς τα παιδιά μου
  • Κακός αυτοέλεγχος

Τελικά, κατάλαβα ότι ήμουν πάντα θυμωμένη με τα παιδιά μου και ότι δεν ήθελα αυτό να συνεχιστεί …

Έτσι, άρχισα να ψάχνω λύσεις για να μάθουμε να ζούμε μαζί αρμονικά και να είμαστε ευτυχισμένοι.

Και παρόλο που υπάρχουν μέρες που είναι πιο δύσκολες από άλλες, η πραγματικότητα είναι ότι τα καταφέραμε. Τώρα, νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λιγότερο κουρασμένη και πιο πρόθυμη να περάσω χρόνο μαζί με τα παιδιά μου.

Tired Mother Try To Read Messages Or Surf Internet On Smartphone After Work Sitting On Couch With Di

Αφιερώνοντας χρόνο για τον εαυτό σας και κάνοντας δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν θα σας γεμίσουν θετική ενέργεια.

Bigstock

Εδώ είναι οι συμβουλές μου και ελπίζω να σας βοηθήσουν όσο και εμένα:

Γίνετε το παράδειγμά τους

Πριν φωνάξετε, σταματήστε για λίγα δευτερόλεπτα και σκεφτείτε το εξής: Είστε το καλύτερο παράδειγμα των παιδιών σας; Θέλετε το παιδί σας να συμπεριφέρεται έτσι ως ενήλικας; Εάν η απάντηση είναι όχι, τότε αλλάξτε τη συμπεριφορά σας . Πρέπει να θυμάστε ότι δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς αλλά ούτε και τέλεια παιδιά!

Αναθέστε αρμοδιότητες

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα μόνες σας . Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε να αναθέτετε αρμοδιότητες σε άλλους. Όταν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να τα προλάβετε όλα, δώστε προτεραιότητα στις εργασίες που θεωρείτε πιο σημαντικές και ζητήστε από τον σύντροφό σας, τους γονείς σας να κάνουν τις υπόλοιπες.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ο χρόνος μπορεί να είναι περιορισμένος αλλά θα πρέπει να αφιερώσετε έστω και λίγο για τον εαυτό σας. Βρείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας βοηθούν να χαλαρώσετε.

Προφανώς και δεν θα λυθούν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν αλλάξετε οπτική γωνία και αναζητήσετε βοήθεια, εφόσον την έχετε ανάγκη, σίγουρα θα μπορέσετε να βελτιώσετε το κλίμα στο σπίτι σας και να απολαύσετε τη σχέση με τα παιδιά σας.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved