«Είμαι μαμά και τώρα μόνο καταλαβαίνω πλήρως τι σημαίνει ο όρος “multitasking”»

Η Kara είναι μαμά δύο παιδιών και σε ανάρτησή της μιλά για τον δυσεύρετο αλλά τόσο σημαντικό ελεύθερο χρόνο της μαμάς.

Μία Μαμά
«Είμαι μαμά και τώρα μόνο καταλαβαίνω πλήρως τι σημαίνει ο όρος “multitasking”»
H φωτογραφία που δημοσίευσε η Kara στο Instagram της. Instagram / lifestylewithkara

Είμαι μαμά και τώρα μόνο καταλαβαίνω πλήρως τι σημαίνει ο όρος "multitasking".

Σπάνια πια κάνω ένα πράγμα τη φορά τις μέρες αυτές. Μπορώ να πω ότι για εμένα ήταν πιο εύκολο με ένα μωρό, με προκλήσεις, αλλά σίγουρα πιο εύκολο.

Το μυαλό μου δεν σταματά καθόλου τις μέρες αυτές. Τις περισσότερες μέρες, κάθομαι και κάνω διάγνωση στον εαυτό μου ότι μάλλον έχω διάσπαση προσοχής.

Στην πραγματικότητα όμως πρέπει να θυμόμαστε να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μου κάποια στιγμή μέσα στη μέρα ή το Σαββατοκύριακο.

Για εμάς τις μαμάδες είναι δύσκολο. Δεν λέω ότι για τους μπαμπάδες δεν είναι, αλλά τώρα γράφω αυτό το κείμενο για τις μαμάδες σαν εμένα. Δεν έχει σημασία αν είσαι γυναίκα καριέρας που επιστρέφεις στο σπίτι και περνάς χρόνο με τα παιδιά σου μέχρι να κοιμηθούν ή full time μαμά που ασχολείσαι με τη φροντίδα των παιδιών όλη μέρα. Η δουλειά της μαμάς δεν τελειώνει ποτέ.

Νιώθω ότι τρέχουμε διαρκώς. Κυριολεκτικά παίζουμε τόσους πόλους ρόλους και όλοι αντιστοιχούν σε έναν μόνο άνθρωπο. Η δουλειά της μαμάς ως επί των πλείστων είναι: φροντιστής του σπιτιού, μαγείρισσα, το αφεντικό στο σπίτι και προσωπική βοηθός!

Πείτε μου, λέω υπερβολές; Δεν παραπονιέμαι στ’ αλήθεια, λατρεύω να είμαι μαμά, απλώς είναι και τόσο κουραστικό είτε έχεις ένα, είτε περισσότερα παιδιά.

Εάν το διαβάζεις αυτό να θυμάσαι ότι είσαι μία μαμά που σκίζει και που αξίζεις να κάνεις πράγματα για εσένα, είτε να περάσεις λίγο χρόνο μόνη σου, είτε με τον σύντροφό σου, είτε με τις κολλητές σου φίλες.

https://www.instagram.com/p/CplaoJsuLc_

Πηγή κειμένου: Instagram / lifestylewithkara

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved