Κανείς δεν σου λέει πόσο θα σου λείψει το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο

H Alex μιλάει για τον χρόνο που κυλά σαν νερό και εξηγεί τι βρίσκει η ίδια αστείο στη γονεϊκότητα.

Μία Μαμά
Κανείς δεν σου λέει πόσο θα σου λείψει το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο

H Alex με το νεογέννητο  μωρό της.

Instagram / alexxmiles

Κανείς δεν σου λέει πόσο θα σου λείψει το πρώτο διάστημα με το νεογέννητο. Ακούς μόνο για τις δύσκολες ατελείωτες νύχτες, το ξύπνημα από τα χαράματα αλλά δεν ακούς το πόσο θα λαχταράς αυτή τη χαρακτηριστική μυρωδιά του μωρού μόλις φύγει.

Πώς γίνεται να σου λείπει κάποιος τόσο πολύ, ακόμα και όταν ακόμα τον κρατάς στα ίδια σου τα χέρια;

Κάθε φορά που βλέπεις να ανεβαίνει νούμερο στη πάνα, κάθε φορά που βλέπει εκείνο το βραχιολάκι του μαιευτηρίου και το παιδί να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης, νιώθεις την καρδιά σου να σπάει λίγο.. αλλά και όχι.

Είναι αστείο πράγμα το να είσαι γονιός. Θέλεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν και να ξεπερνάνε συγκεκριμένες φάσεις και όταν το κάνουν, στιγμιαία φεύγει ο ενθουσιασμός και σου μένει μια καρδιά χίλια κομμάτια.

Σου λένε ότι ο χρόνος περνά γρήγορα και εσύ δεν μπορείς παρά να γνέψεις καταφατικά και να γυρίσεις τα μάτια σου, αλλά μόνο όταν το βιώσεις συνειδητοποιείς πραγματικά πόσο γρήγορα συμβαίνει αυτό. Πιο γρήγορα από όσο θα μπορούσες να φανταστείς ποτέ.

Έτσι, καθώς θα φιλάς τον λαιμό του νεογέννητου για 300 φορά σήμερα, βεβαιώσου ότι μυρίζεις αυτή τη μυρωδιά λίγο ακόμα και όταν θα παίζεις για 23η φορά το ίδιο παιχνίδι με το νήπιο παιδί σου, βεβαιώσου ότι ζητάς λίγο ακόμα.

Γιατί ο χρόνος είναι ένας κλέφτης και δρα πολύ γρήγορα.

mama-me-neogennito.jpg

H Alex με το νεογέννητο μωρό της.

Πηγή: Instagram / alexxmiles

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved