Τι δεν λένε σε μια μαμά για τη μητρότητα

Η μητρότητα δεν έχει μόνο απολαυστικές στιγμές.

Τι δεν λένε σε μια μαμά για τη μητρότητα

Μαμά βρίσκεται πάνω από το προσκεφάλι του άρρωστου παιδιού της

Photo by terriannmichelle on Instagram

Αναρωτιέμαι αν η γενιά μας επιτέλους θα σπάσει τον κύκλο που λέει στις μαμάδες να απολαύσουν κάθε λεπτό της μητρότητας - γιατί ειλικρινά, είναι απάνθρωπο.

Ξέρουμε ότι αυτά τα λεπτά αναφέρονται στις καλές μέρες. Ξέρουμε ότι ο χρόνος περνάει. Γνωρίζουμε ότι μια μέρα θα ξυπνήσουμε σε μια απόκοσμη ησυχία με άδεια υπνοδωμάτια, ένα άδειο καλάθι άπλυτων ρούχων και τα πατώματά μας δεν θα καλύπτονται με παιχνίδια.

Γνωρίζουμε ότι είναι αναπόφευκτο.
Δεν χρειάζεται να μας το πει κανείς αυτό.

Αλλά ξέρετε τι άλλο ισχύει; Ότι θα υπάρξουν πολλές στιγμές, μέρες, εβδομάδες και μήνες όπου ο χρόνος φαινομενικά θα είναι σταματημένος.

Θα υπάρξουν στιγμές απογοήτευσης και θυμού. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νιώσετε αβοήθητες, εξαντλημένες και καταβεβλημένες. Όλα αυτά είναι φυσικά ανθρώπινα συναισθήματα.

Και ο θεός να μην επιτρέψει ποτέ να ζήσετε κάποιου είδους ιατρικό εφιάλτη όπως έζησα εγώ πρόσφατα.

Δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο ή απολαυστικό στο να βλέπεις ένα κομμάτι της καρδιάς και της ψυχής σου να χτυπά έξω από το στήθος σου ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου συνδεδεμένο με καλώδια και μηχανές ενώ προσεύχεσαι να βρεθείς εσύ σε εκείνη τη θέση.

mama-me-arrosto-paidi-sto-nosokomeio.jpg

Μαμά βρίσκεται στο νοσοκομείο επάνω από το προσκεφάλι του άρρωστου παιδιού της

Photo by terriannmichelle on Instagram

Δεν χρειάζεται να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, πρέπει να επιβιώνουμε κάθε στιγμή. Μερικές φορές αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε.

Ας σπάσουμε λοιπόν αυτή την αλυσίδα και αντί να λέμε στους γονείς να τα απολαμβάνουν όλα υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα, πόσο γρήγορα περνάνε όλα, ας τους στηρίξουμε και ας κρατήσουμε χώρο για τα αληθινά ανθρώπινα συναισθήματα που θα έρθουν.

πηγή: instagram/terriannmichelle

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved