Αγαπητό άγχος... με σακάτεψες!

Μια μαμά γράφει για το αγχός που της άλλαξε τη ζωή και στέλνει μήνυμα στις μαμάδες που αγχώνονται πολύ. 

Αγαπητό άγχος... με σακάτεψες!
Μαμά φωτογραφίζεται στον καθρέφτη της. Ο καθρέφτης έχει ένα μήνυμα επάνω. «Έχω άγχος, λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή. Είμαι ακόμη καλή μητέρα» Instagram/theperfectmom

Μαμά 5 παιδιών η Desiree Fortin διατηρεί ένα λογιαριασμό στο Instagram και αναρτά καθημερινά στιγμές της μητρότητας. Μότο της; «Όλες είμαστε οι τέλειες μαμάδες για τα παιδιά μας» και δεν γίνεται να μην συμφωνήσουμε μαζί της.

Μέσα στις ειλικρινείς αναρτήσεις που κάνει ήταν και αυτή που θα δείτε παρακάτω. Η Desiree γράφει για το άγχος και πώς κατάφερε να το διαχειριστεί μιλώντας ανοιχτά. Μάλιστα ενθαρρύνει και τις άλλες μαμάδες να αποδεχτούν και να μιλήσουν για το άγχος τους, μιας και είναι ο μόνος τρόπος να απολαύσουν τη μητρότητα στο έπακρο.

Διαβάστε το γράμμα που έστειλε στο άγχος της παρακάτω:

agxos-miteras.jpg

H Desiree Fortin, μαζί με τα πέντε της παιδιά.

Instagram/theperfectmom

«Αγαπητό Άγχος,

θυμάσαι την πρώτη φορά που αναγνώρισα την παρουσία σου ως νέα μαμά; Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες. Τα τρίδυμα ήταν μόλις μερικών εβδομάδων. Έκλαιγαν όλη την ώρα. Ήταν πριν καταλάβουμε ότι είχαν ΓΟΠΝ και η στέρηση ύπνου με κατέστρεφε. Ήταν μέσα στη νύχτα και τα αγόρια μας δεν σταματούσαν να κλαίνε. Το θυμάσαι ακόμα; Όλα όσα ήξερα να κάνω ως μητέρα για να τα βοηθήσω δεν λειτουργούσαν. Έκλαψα τόσο δυνατά μαζί με τα μωρά μου, «Δεν ξέρω πώς να σας βοηθήσω». Αυτή ήταν η αρχή του ταξιδιού μου μαζί σου. Αν και ξέρω ότι πιθανότατα μπήκες κρυφά πριν από εκείνη τη στιγμή, ήταν η πρώτη φορά που είδα πόσο σκληρό μπορείς να είσαι πραγματικά.

Πέρασαν εβδομάδες πριν ζητήσω βοήθεια. Είμαι σίγουρη ότι το θυμάσαι. Χρησιμοποίησες εκείνη τη στιγμή ως ευκαιρία να στείλεις ψέματα και φόβους στην καρδιά μου. Μου έκλεψες την εμπιστοσύνη και τη χαρά. Φοβόμουν να πάρω τα νεογέννητά μου οπουδήποτε. Με σακατεψες. Ήσουν ο ένοχος για τις συνεχείς κρίσεις πανικού μου. Ήμουν σε κατάθλιψη και ένιωσα μόνη την περίοδο μετά τον τοκετό.

ΑΛΛΑ, πήρα βοήθεια. Έκανα μια επιλογή να αλλάξω. Είμαι 1 στις 5. Και είναι εντάξει. Λαμβάνω φαρμακευτική αγωγή και είναι εντάξει. Είμαι καλή μαμά. Δεν μπορείς να μου το πάρεις αυτό. Δεν θα σε αφησω. Έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια από τότε που μπήκες στη ζωή μου και εξακολουθώ να σε αντιμετωπίζω καθημερινά. Συνεχίζω να παίρνω τα φάρμακά μου. Αλλά δεν έχεις κερδίσει ποτέ. Το να παίρνω φάρμακα με κάνει υπέροχη μαμά γιατί φροντίζω τον εαυτό μου. Και ίσως με υποτίμησες. Κάθε φορά που εσύ θα εμφανίζεσαι, εγώ θα επιλέγω πάντα να σηκώνομαι και να στέκομαι απέναντί ​​σου, να παραμένω υγιής και να είμαι δυνατή για την οικογένειά μου καθώς νικώ όλα τα συμπτώματα που μου φέρνεις επειδή είμαι καλή μητέρα.

Άγχος, δεν σε ήθελα ποτέ. Δεν σε ζήτησα ποτέ. Αλλά ο Θεός σε χρησιμοποιεί για να κάνει την ιστορία μου όμορφη, για να φτάσει στις καρδιές των πληγωμένων γυναικών, για να υπενθυμίσει σε αυτές που είναι 1 στις 5 ότι δεν είναι μόνες. Να δείξουμε στις απανταχού μαμάδες ότι η φαρμακευτική αγωγή ΔΕΝ καθορίζει τα ταξίδια μας γιατί είμαστε καλές μητέρες.

Με εκτίμηση, εγώ. #confessionsofttheanxiousmama»

πηγή: Instagram/theperfectmom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved