«Η περίοδος μετά τον τοκετό ήταν και είναι η πιο ευάλωτη στη ζωή μου»

Μία μαμά δύο παιδιών μιλάει για την περίοδο μετά τον τοκετό. 

«Η περίοδος μετά τον τοκετό ήταν και είναι η πιο ευάλωτη στη ζωή μου»

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / alexuscarol_

«Η περίοδος μετά τον τοκετό ήταν και είναι η πιο ευάλωτη στη ζωή μου.

Έχω μιλήσει σε αγνώστους όταν συνήθως κρατά την προσωπική μου ζωή για μένα. Είχα δεύτερες σκέψεις για τον γάμο μου, την ικανότητά μου ως μητέρα, έκλαιγα στα social media… Όλα αυτά τα συναισθήματα και πράγματα που ο κανονικός μου εαυτός δεν θα έκανε αλλά επειδή ήμουν απεγνωσμένη για κάποιου είδους κατανόηση για όλα αυτά που βίωνα, το έκανα. Είναι φυσιολογικό; Γιατί το σκέφτομαι έτσι; Είμαι εγωίστρια;

Ειλικρινά όπως φαίνεται το να έχεις ένα μωρό μπορεί αν σε μετατρέψει σε συναισθηματικό ράκος, αλλά στο τέλος μαντέψτε… Ο γάμος μου είναι τώρα πιο δυνατός από ποτέ, η εξωστρέφεια η δική μου έχει γίνει έμπνευση για άλλους σχετικά με το πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, αυτό ο εγωισμός μου με έκανε την καλύτερη μαμά και η μητρότητα μου έδωσε μία αυτοπεποίθηση που δεν είχα ποτέ ( όχι σε σχέση με την εμφάνιση, αλλά με την αυτοεκτίμηση)

Ευχαριστώ αυτήν την περίοδο που συνεχίζει να είναι πρόκληση για μένα. Κάποιοι λένε ότι τα παιδιά είναι αυτά που σε αλλάζουν. Εγώ λέω ότι είναι όλα τα δύσκολα συναισθήματα και η αλλαγή η εσωτερική, η προσωπική που συμβαίνει στο ταξίδι της γονεϊκότητας και πώς αντιδρούμε σε μία τέτοια αλλαγή.»

mama-periodos-meta-ton-toketo.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / alexuscarol_

Τα παραπάνω έγραψε η Alexus, μητέρα δύο παιδιών για όλα όσα έμαθε την περίοδο μετά τον τοκετό. Η νεαρή μητέρα μοιράζεται μέσω Instagram τις σκέψεις της, τις εμπειρίες της και εμπνέει άλλες μαμάδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved