O θηλασμός είναι εύκολος και δύσκολος ταυτόχρονα

Η Nikki Hammond μιλάει για τον θηλασμό του τρίτου της παιδιού και την ιδιαιτερότητα της κάθε περίστασης.

Μία Μαμά
O θηλασμός είναι εύκολος και δύσκολος ταυτόχρονα
Unsplash.com / Flávia Gava

Εδώ είμαστε… 12 συνεχόμενοι μήνες. Είναι η πρώτη φορά που θηλάζω για τόσο μεγάλο διάστημα στα τρία μου παιδιά. Έχω συνδυάσει τα ταΐσματα με τον απογαλακτισμό για να μπορέσω να βοηθήσω και τους δυο μας. Έχω αναγκαστεί να σταματήσω να θηλάζω και να ταΐζω το μωρό μου με σωλήνα και τώρα θηλάζω αποκλειστικά για 12 μήνες. Η κάθε μία κατάσταση τόσο μοναδική, τόσο, όμως, προσωπική και εξίσου σημαντική η μία με την άλλη.

Ο θηλασμός είναι εύκολος.

Είναι όμως και δύσκολος.

Ο θηλασμός μοιάζει κάτι φυσικό.

Είναι όμως και τόσο ξένος κάποιες φορές.

Ο θηλασμός σε κάνει να αισθάνεσαι γεμάτος.

Μπορεί όμως και να σε “στραγγίξει”.

Ο θηλασμός είναι ό,τι καλύτερο. Όχι όμως πάντα.

mama-thilasmos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / the.hammond.folk

Είμαι πολύ περήφανη που έφτασα ως εδώ. Το να ταΐζω το τρίτο μου μωρό εύκολα και με τρόπο που διευκολύνει και τους δύο μας μου προκαλεί συναισθήματα χαράς και ανακούφισης. Είναι ένα επίτευγμα που κάνει να νιώθω ευγνωμοσύνη. Η στήριξη, η εκπαίδευση και το γεγονός ότι είναι ένα μωρό πρόθυμο είναι ο λόγος που φτάσαμε έως εδώ. Και δεν φαίνεται να σταματάμε σύντομα.

Θέλω όμως να ξέρετε ότι είμαι επίσης ευγνώμων που ξέρω ότι νιώθω χαρούμενη και περήφανη για τον τρόπο που τάισα το κάθε ένα από τα παιδιά μου, γνωρίζοντας ότι για το κάθε ένα ήταν ο καλύτερος για εκείνα. Η δική μου εμπειρία σχετικά με τη μητρότητα και η αντίληψη που έχουν εκείνα για τη μαμά τους δεν καθορίζεται στο πώς τα τάισα ως μωρά. Το ξέρω αυτό τώρα. Δεν το ήξερα πάντα. Και θέλω να γιορτάσω αυτό το επίτευγμα και αυτήν την πληροφορία επίσης.

Πηγή κειμένου: Insatgram / the.hammond.folk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved