Τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας είναι ξεχωριστά γι΄αυτό απολαύστε τα χωρίς άγχος

Μην αγχώνεστε προκειμένου να είναι όλα τέλεια, απλά χαρείτε τις στιγμές με το μωρό σας.

Τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό σας είναι ξεχωριστά γι΄αυτό απολαύστε τα χωρίς άγχος
Bigstock

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική για μένα.

Φέτος είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μου και τα δικά μου μαζί του.

Μέσα σ΄όλη αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα, θέλω να επιβραδύνω λίγο τον χρόνο…

Γιατί κυλάει τόσο γρήγορα ειδικά την περίοδο των γιορτών και νιώθω ότι δεν προλαβαίνω να ζήσω με το μωρό μου όλα όσα θέλω.

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού μου και θέλω να είναι όλα τέλεια.

Θέλω να έχω κι εγώ όλες εκείνες τις φωτογραφίες που χαζεύω στο Pinterest. Μια φωτογραφία του μωρού στο δέντρο, στα γόνατα του Αϊ-Βασίλη, στην αγκαλιά μου…

Αυτά είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα ως μαμά.

Είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα που βιώνω όλη αυτή τη μαγεία έχοντας δίπλα το μωρό μου. Είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα που παίζω το ρόλο του μάγου-δημιουργού. Και είναι τρομακτικό. Είναι συντριπτικό Είναι μεγάλη ευθύνη. Είναι μητρότητα.

Συνεχίζω να ανησυχώ ότι δεν θα τα κάνω αρκετά μαγικά. Συνεχίζω να ανησυχώ ότι με κάποιο τρόπο θα χάσω τις πραγματικά μεγάλες στιγμές που συνθέτουν τα πρώτα Χριστούγεννα. Όλα πρέπει να είναι τέλεια. Γιατί τελικά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση!

prota-xristoygenna-me-moro.jpg

Ψυχραιμία…

Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο σκληρές με τον εαυτό μας. Ας απολαύσουμε κάθε μικρή στιγμή αλλά ας μην την πολυσκεφτόμαστε. Ας σταματήσουμε να ασκούμε όλη αυτή την πρόσθετη πίεση στον εαυτό μας. Ας σταματήσουμε να αναλωνόμαστε σε αυτά που μας λένε οι άλλοι ότι χρειαζόμαστε και ας επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικά. Πρώτον, να επιβιώσουμε αυτά τα Χριστούγεννα. Δεύτερον, να απολαύσουμε τις μικρές στιγμές - γιατί αυτές είναι οι στιγμές που θα θυμόμαστε τα επόμενα χρόνια.

Η μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στις κλεμμένες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι στη λάμψη στα μάτια του μωρού μας καθώς κοιτάζει τα φώτα στο δέντρο. Είναι στα γέλια του ενώ τυλίγουμε δώρα. Είναι μέσα στη ζεστασιά που νιώθουμε κάθε φορά που αγκαλιάζουμε το μωρό μας.

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στα πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα, ούτε στην ποσότητα των δώρων κάτω από το δέντρο.

Η μαγεία των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στις υπερτιμημένες τέλειες κάλτσες ή σε ένα ακριβό ρούχο.

Η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται στην αγάπη που μοιράζεστε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι στις αναμνήσεις που θα φτιάξετε. Είναι στις ιδιαίτερες παραδόσεις που ανήκουν μόνο σε εσάς.

Δεν χρειάζεται να ψάξετε μακριά για τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Απλώς κοιτάξτε το γλυκό πρόσωπο του μωρού σας καθώς τραγουδάτε δυνατά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Και να θυμάστε ότι στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού. Είναι και τα δικά σας πρώτα Χριστούγεννα μαζί του. Απολαύστε τα λοιπόν. Κάθε δευτερόλεπτο μετράει.

Πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved