Κάποιες μέρες φοβόμουν ακόμα και να θηλάσω εξαιτίας του πόνου

Η Ashley Jefferson μιλάει για τις μαγικές και όχι τόσο μαγικές στιγμές του θηλασμού.

Μία Μαμά
Κάποιες μέρες φοβόμουν ακόμα και να θηλάσω εξαιτίας του πόνου
Instagram / ashleypjefferson

Μαγικές στιγμές!

Πάμε όμως και στην πραγματικότητα τώρα. Και αυτή είναι ότι ο θηλασμός είναι δύσκολος. Μακάρι κάποιος να μου είχε πει απλά αυτό και ίσως να με είχε γλιτώσει από το κλάμα και τα ατελείωτο google-άρισμα όταν τα πράγματα απλά δεν πήγαιναν όπως περίμενα και ένιωθα απογοητευμένη και μόνη.

Στο μαιευτήριο μου έδωσαν συγχαρητήρια όταν κατάφερα να θηλάσω τόσο γρήγορα (από τη δεξιά πλευρά, το μωρό δεν θήλαζε από την αριστερή) και όσο όμορφες και αν ήταν οι στιγμές εκείνες, οι μέρες που ακολούθησαν ήταν τόσο δύσκολες. Πονούσα κυριολεκτικά και σκεφτόμουν όλα όσα μου είχαν πει και είχα διαβάσει ότι ο θηλασμός δεν έπρεπε να είναι επώδυνος και ότι εάν ήταν, τότε κάτι εγώ ή το μωρό δεν κάναμε σωστά. Κάποιες μέρες φοβόμουν ακόμα και να θηλάσω εξαιτίας του πόνου. Και μέσα σε όλα αυτά ένιωθα μόνη.

Ήταν κάτι που συνέβαινε μόνο σε εμένα;

Απευθύνθηκα σε άλλες νέες μαμάδες και σύντομα έμαθα ότι πολλές από αυτές πέρναγαν ακριβώς ό,τι κι εγώ και ότι ουσιαστικά το σώμα χρειάζεται προσαρμογή για να μπορείς να τρέφεις έναν άλλον άνθρωπο. Αγόρασα όλες τις κρέμες, παγοκύστες αν και πραγματικά ο χρόνος ήταν αυτός που κάνει όλη τη δουλειά.

mama-thilasmos.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ashleypjefferson

Σε διάστημα ενός μήνα, ο γιος μου δεν πήρε το βάρος που είχε χάσει μετά τον τοκετό και μου είπαν ότι χρειάζεται συμπλήρωμα. Τον θήλαζα με συνέχεια και η σκέψη ότι απλά δεν έτρωγε αρκετά με έκανε να αισθάνομαι απαίσια. Δεν είχα σκοπό να του δώσω ξένο γάλα και μέσα σε μία ώρα διάβασα όλες τις ετικέτες και τα συστατικά που είχε το κάθε γάλα φόρμουλα προσπαθώντας να βρω το καλύτερο. Ένιωθα ηττημένη όταν ετοίμαζα το μπιμπερό για να του το δώσω, όμως το να ξέρω ότι το μωρό μου ήταν χορτάτο με παρηγορούσε. Αυτή η στιγμή ήταν επίσης μία υπενθύμιση ότι πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό και να προσαρμόζομαι (καλησπέρα μητρότητα!).

Μοιράζομαι όλα τα παραπάνω γιατί ελπίζω να θυμίσω σε όλες τις μαμάδες ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και ακόμα και αν δεν πάνε, είναι εντάξει να πάρεις την καλύτερη απόφαση για εσένα και για το μωρό σου. Είμαι περήφανη για το πού βρίσκομαι αυτή τη στιγμή εγώ και το μωρό μου στο ταξίδι του θηλασμού. Τρώει περισσότερο και καταφέρνω να τον θηλάσω ξαπλωμένη κάτι που κάνει τα νυχτερινά ταΐσματα πιο εύκολα. Μικρές νίκες.

thilasmos-mitera-2.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / ashleypjefferson

Πηγή κειμένου και κεντρικής φωτογραφίας: Instagram / ashleypjefferson

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved