Δεν υπάρχουν τέλεια σπίτια, δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς

Το τέλειο ποτέ δεν πρέπει να είναι ο στόχος ενός γονιού

Μία Μαμά
Δεν υπάρχουν τέλεια σπίτια, δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς
Bigstock

Καθώς κοιτάζω γύρω μου τι συμβαίνει στον κόσμο και βλέπω πόσο σκληρά εργαζόμαστε για να κάνουμε τα πάντα σωστά κάθε μέρα - ειδικά οι γονείς - νιώθω ότι αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να υπενθυμίσω σε όλους τους γονείς, ακόμη και σε εμένα, ότι είναι εντάξει αν δεν τα κάνουμε τέλεια.

Δεν είναι καν δυνατό να γίνουν όλα σωστά 100% μέσα σε μια μέρα.

Σταματήστε λοιπόν να ασκείτε τέτοια τρελή πίεση στον εαυτό σας για να πετύχετε το ανέφικτο.

Η ειρωνεία είναι ότι αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι ότι δίνουμε στους εαυτούς μας την άδεια να θαλασσώσουμε τα πράγματα στην πορεία.

Ναι, ακόμη και ως γονείς. Διότι σε αντίθεση με αυτό που έχουν διδαχθεί οι περισσότεροι άνθρωποι για το τι σημαίνει να είσαι «τέλειος», είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος. Και όσο πιο γρήγορα καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο και αγκαλιάσουμε την ατέλειά μας, τόσο πιο γρήγορα θα νιώσουμε πιο όμορφα μέσα μας.

Όσο πιο γρήγορα καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο και αγκαλιάσουμε την ατέλειά μας, τόσο πιο γρήγορα θα νιώσουμε πιο όμορφα μέσα μας

Η αλήθεια είναι ότι όλοι φοβόμαστε να τα θαλασσώσουμε, συμπεριλαμβανομένου και εγώ. Γιατί κανείς δεν θέλει να φαίνεται ή να αισθάνεται ανίκανος ή ανόητος. Ειδικά ένας γονιός.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κανείς από εμάς δεν πρόκειται πάντα να τα καταφέρνει σωστά.

Θα πούμε και θα κάνουμε το λάθος πράγμα πολλές φορές, αλλά δεν πειράζει. Απλά, Δ Ε Ν Π Ε Ι Ρ Α Ζ Ε Ι!

Έτσι, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και διώξτε αυτή τη φωνούλα που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι σας που σας λέει ότι δεν πρέπει να κάνετε λάθη και αντικαταστήστε τη με μια πιο δυνατή φωνή που θα σας λέει ότι τα λάθη είναι στην πραγματικότητα η πύλη προς την αλλαγή, την ευτυχία και την επιτυχία.

Γιατί όταν το πιστεύουμε αυτό και το μοντελοποιούμε - και τελικά το διδάσκουμε - στα παιδιά μας, αυτό αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας και τη στάση μας απέναντι στη ζωή.

Νομίζω ότι ο Βρετανός συγγραφέας Neil Gaiman το είπε καλύτερα:

«…αν κάνετε λάθη, τότε κάνετε νέα πράγματα, δοκιμάζετε νέα πράγματα, μαθαίνετε, ζείτε, πιέζετε τον εαυτό σας, αλλάζετε τον εαυτό σας, αλλάζετε τον κόσμο σας. Κάνετε πράγματα που δεν έχετε ξανακάνει και το πιο σημαντικό, κάνετε κάτι».

Και όλα αυτά ισχύουν στη γονεϊκότητα (μητρότητα, πατρότητα).

Και παρόλο που ξέρω ότι τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα όλοι προσπαθούμε να γίνουμε οι τέλειοι γονείς και να μεγαλώσουμε τα τέλεια παιδιά, απλά δεν είναι δυνατό.

πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved