«Οι αρνητικές σκέψεις δεν με κάνουν μία κακή μαμά»

Η Sarah μιλάει για τους πρώτους τρεις μήνες με το μωρό της και όλα όσα έμαθε αυτό το διάστημα.

«Οι αρνητικές σκέψεις δεν με κάνουν μία κακή μαμά»
Instagram / sarahdjohnston

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος του τετάρτου τριμήνου. Σήμερα είναι τριών μηνών και θα είμαι πάντα ευγνώμων για αυτό το αγόρι και όλα όσα μου έμαθε.

Όλες όσες είστε ακόμα στα μισά, σας νιώθω, σας βλέπω. Μακάρι να μπορούσε να κάνω μία αγκαλιά τον εαυτό μου εκείνες τις μέρες. Μακάρι να μπορούσα να μου πω ότι όλες εκείνες οι αρνητικές σκέψεις δεν με κάνουν μία κακή μαμά. (Μικρή σημείωση, εάν κι εσύ κάνεις αρνητικές ή τρομακτικές σκέψεις για το νεογέννητο μωρό σου, δεν είσαι μόνες ούτε σημαίνει ότι δεν είστε καλά. Δεν είσαι, όμως, ούτε αδύναμη εάν θέλεις να ζητήσεις βοήθεια.)

Θα έλεγα στον εαυτό μου ότι τα πηγαίνω περίφημα και ότι δεν πειράζει που δεν έχω ιδέα τι κάνω. Καμία δεν έχει.

Θα έλεγα στον εαυτό μου ότι η αγάπη είναι το μόνο που μετράει. Το διάστημα αυτό περνά τόσο απίστευτα γρήγορα. Οι μέρες μοιάζουν μεγάλες, όμως οι μήνες εντυπωσιακά μικροί.

Επίσης, όλες εσείς που θα γεννήσετε σύντομα. Αυτό μπορεί να μην σας βοηθήσει αυτή τη στιγμή, αλλά θα καταλάβετε αργότερα. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Roman ήταν ακριβώς αυτός που έπρεπε να είναι εδώ αυτή τη στιγμή. Οι δυσκολίες, η αναμονή, η αγωνία, όλα οδήγησαν σε αυτό τον τέλειο μικροσκοπικό ανθρωπάκο. Σαν από πάντα να έπρεπε να είναι έτσι.

Μεγάλωσα και έμαθα πολλά περισσότερα τους τρεις αυτούς μήνες, από όσα έμαθα σε όλη μου τη ζωή. Η μεγαλύτερη επιβράβευση που θα έχω ποτέ, είναι ότι είμαι η μαμά σου.

https://www.instagram.com/p/CictN2CLa6c

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: Instagram / sarahdjohnston

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved