Δεν νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτήν την ανυπέρβλητη αγάπη για το νεογέννητο και είναι φυσιολογικό

Μία μαμά περιγράφει τα συναισθήματα για τις κόρες τις μετά τον τοκετό και τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε.

Μία Μαμά
Δεν νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτήν την ανυπέρβλητη αγάπη για το νεογέννητο και είναι φυσιολογικό
Instagram / theecomidwife

Δεν νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτήν την ανυπέρβλητη αγάπη για το νεογέννητο και είναι φυσιολογικό.

Στο πρώτο μου παιδί το μόνο πράγμα που ένιωσα στην αρχή ήταν ανακούφιση που γεννήθηκε και δεν χρειάστηκε περισσότερος κόπος, πόνος ή να κάνω καισαρική. Τη στιγμή όμως που τη θήλασα, ένιωθα να την ερωτεύομαι.

Στην δεύτερη κόρη μου το σοκ ενός πολύ γρήγορου τοκετού με έκανε να μην προλάβω να αισθανθώ τίποτα. Ήταν πολύ γλυκιά. Χαιρόμουν που ήταν καλά, που έκλαψε, αλλά δεν ένιωσα αυτήν την ανυπέρβλητη αγάπη, πράγμα καθόλου περίεργο ή ασυνήθιστο όταν νιώθεις σοκαρισμένος κατά τη διάρκεια του τοκετού. Πέρασα τόση ώρα στο ασθενοφόρο με το να μιλάω για το πόσο γρήγορος ήταν αυτός ο τοκετό, που δεν είχα τα ίδια συναισθήματα όταν τη θήλασα για πρώτη φορά.

Η πρώτη μέρα στο σπίτι ήταν δύσκολη. Θήλαζα κυριολεκτικά όλη τη νύχτα. Το στόμα της είχε προκαλέσει πρήξιμο και ερεθισμό στις θηλές μου, είχα πονοκέφαλο, πόνο σε όλο σώμα, ήμουν άυπνη. Θυμάμαι κάποια στιγμή να κάθομαι στις 3 τα ξημερώματα απλά στη σκάλα και να σκέφτομαι αν έκανα καλά που έκανα δεύτερο μωρό. Καταλήξαμε να κοιμόμαστε μαζί.

Ζήτησα βοήθεια και η μητέρα μου με συμβούλευσε να κοιμάμαι κατά τη διάρκεια της μέρας, όσο ήταν εκεί κι εκείνη τις πρώτες μέρες. Κρατούσε τη Summer και εγώ έτσι κατάφερνα να κοιμηθώ δύο ώρες την ημέρα.

Την τριτη μέρα, ήξερα ότι πρέπει να βρούμε και πάλι τους ρυθμούς μας. Περάσαμε όλη την ημέρα στο κρεβάτι με την μικρή κολλημένη πάνω μου όπως υπέθεσα ότι θα γινόταν μετά από τον τοκετό στο σπίτι. Η ανυπέρβλητη αγάπη δεν ήρθε τότε, όμως ένιωθα πιο δεμένη μαζί της.

Την πέμπτη μέρα η Summer έγινε πιο απαιτητική με το τάισμα. Στην αρχή την έβαζα στην κούνια δίπλα στο κρεβάτι μας και τη μισή νύχτα την έπαιρνα να κοιμηθεί μαζί μου για να μπορέσω να κοιμηθώ περισσότερο. Εκείνο το βράδυ την ερωτεύτηκα. Ήταν δική μου και ήμουν τόσο ερωτευμένη!

Κάποιες μαμάδες νιώθουν αυτόν τον έρωτα, την ανυπέρβλητη αγάπη αμέσως μετά τον τοκετό. Σε κάποιες άλλες παίρνει περισσότερο χρόνο, μέρες, εβδομάδες ή και μήνες. Κάποιες μπορεί να μην την νιώσουν και ποτέ. Η δερματική επαφή, το βρεφικό μασάζ, ο ύπνος, η φροντίδα μπορεί να βοηθήσει στο δέσιμο μετά τον τοκετό. Εάν είσαι μία καλή μητέρα είτε νιώθεις αυτήν την αγάπη είτε όχι.

mama-agapi-toketox.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / theecomidwife

Πηγή κειμένου: Instagram / theecomidwife

*ελεύθερη μετάφραση

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved