Τι θα ήθελα να ξέρω πριν αποκτήσω δύο παιδιά

Ιστορία μιας μαμάς.

Τι θα ήθελα να ξέρω πριν αποκτήσω δύο παιδιά
Bigstock

Πριν γεννηθεί το δεύτερο παιδί μου, ήμουν συναισθηματικά πολύ ευαίσθητη. Αφού υπέστη τρεις προηγούμενες αποβολές, ήμουν ανυπόμονη να συναντήσω το μικρό μας μωρό. Αλλά υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και φόβοι. Η μετάβασή μου στη μητρότητα ήταν πολύ δύσκολη και φοβόμουν ότι η μετάβαση στο να γίνω μαμά δύο παιδιών θα ήταν ανυπέρβλητη.

Να τι θα ήθελα να ήξερα για το δεύτερο παιδί:

Το δεύτερο παιδί μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από το πρώτο

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να είναι τα ίδια. Τα μωρά κλαίνε. Τα μωρά πρέπει να τρέφονται συχνά.

Αλλά το δεύτερο μωρό μου ήταν σοκαριστικά διαφορετικό από το πρώτο μου από την αρχή. Ο πρωτότοκος μου γεννήθηκε στην ώρα του. Το δεύτερο μου γεννήθηκε σχεδόν τρεις εβδομάδες νωρίτερα.

Ο τοκετός με το πρώτο μου μωρό ήταν μακρύς και επίπονος. Ο τοκετός με το δεύτερο μου διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Ο πρώτος μου γιος κοιμήθηκε λίγο.

Ο δεύτερος μου κοιμόταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το πρώτο μου μωρό ήταν ανεξάρτητο και χαιρόταν τη προσοχή των άλλων. Το δεύτερο μου είχε μεγάλο άγχος αποχωρισμού.

Ήξερα ότι τα παιδιά μου θα ήταν διαφορετικά, αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο διαφορετικά θα ήταν.

Το ένστικτό σας είναι πιο έντονο

Αυτή η εσωτερική φωνή της μαμάς δεν ψιθυρίζει πια, μιλάει δυνατά και καθαρά πλέον. Με το πρώτο σας παιδί έχετε μάθει πολλά περισσότερα από όσα νομίζατε.

Το πρώτο σας παιδί θα φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο από ό,τι είναι

Ο πρωτότοκος μου ήταν τριών ετών όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μου. Αλλά φαινόταν σαν γίγαντας σε σύγκριση με το μωρό μου. Μερικές φορές έπιανα τον εαυτό μου να περιμένει περισσότερα από το πρωτότοκό μου, νομίζοντας ότι ήταν ικανός για πράγματα που δεν ήταν και ξεχνώντας ότι ήταν ακόμη μικρό παιδί..

Η αγάπη που νιώθετε για τα παιδιά σας μεγαλώνει

Μπορεί να ανησυχείτε για τον χρόνο, την προσοχή, την ενέργειά σας και ίσως ακόμη και την αγάπη σας που μοιράζεται μεταξύ των δύο μωρών σας. Αλλά κάτι εκπληκτικό συμβαίνει όταν μεγαλώνει η οικογένειά σας - μεγαλώνει και η αγάπη σας. Θα παρακολουθήσετε το πρωτότοκο σας να κρατά το χέρι του νέου σας μωρού και η καρδιά σας θα εκραγεί.

Με τα χρόνια, θα το δείτε ξανά και ξανά και αυτό το συναίσθημα δεν θα σβήσει ποτέ. Σίγουρα, ο χρόνος και η προσοχή σας μπορεί να μοιράζονται, αλλά η αγάπη σας πολλαπλασιάζεται.

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved