Πέντε διατροφικά tips για να χάσετε εύκολα βάρος (vid)

Πώς θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας  τώρα το καλοκαίρι.

Πέντε διατροφικά tips για να χάσετε εύκολα βάρος (vid)

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικά κιλά που πήρατε το τελευταίο διάστημα, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να τα καταφέρετε.

Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες: Είστε σωματικά πιο δραστήριοι και υπάρχουν τόσα πολλά φρούτα και λαχανικά που σας δροσίζουν περιορίζοντας το αίσθημα της πείνας.

Επίσης, λόγω ζέστης έχετε την επιθυμία να πίνετε πολλά υγρά και να αποφεύγετε τα πολλά γεύματα ή τα τσιμπολογήματα.

Το μυστικό είναι να ξυπνήσετε τον μεταβολισμό σας έτσι ώστε να κάνει καλύτερες καύσεις ο οργανισμός.

Ιδού πέντε συμβουλές για να τα καταφέρετε :

Πίνετε άφθονα υγρά

Το καλοκαίρι, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Δεδομένου ότι ιδρώνετε, χάνετε πολύ νερό. Επομένως, πρέπει να το αναπληρώνετε μέσα από την κατανάλωση υγρών. Εάν η απλή γεύση του νερού είναι πολύ μονότονη για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε, νερό καρύδας ή νερό με λεμόνι. Οταν διατηρείτε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, το αίσθημα της πείνας δεν είναι έντονο. Επίσης, το πόσιμο νερό βοηθά στην ομαλή πέψη.

Καταναλώστε εποχικά φρούτα και λαχανικά

Το καλοκαίρι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι άφθονα και πλούσια σε αντιοξειδωτικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Εντάξτε στη διατροφή σας πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια, αχλάδια αλλά και λαχανικά όπως κολοκυθάκια, αγγούρια ,ντομάτες.

Aυξήστε τις τροφές πλούσιες σε προβιοτικά

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που περιέχονται σε ζυμωμένα τρόφιμα ή σε διατροφικά συμπληρώματα. Ο αρακάς, το κεφίρ, το ξινολάχανο, ορισμένα μαλακά τυριά, αλλά και η μαύρη σοκολάτα αποτελούν καλές πηγές φυσικών προβιοτικών.

Καταναλώστε ένα ελαφρύ βραδινό

Ο μεταβολισμός μειώνεται όσο περνάει η μέρα και είναι δύσκολο να γίνουν καύσεις τροφίμων όταν ο οργανισμός χαλαρώνει. Επομένως το βραδινό θα πρέπει να είναι σχετικά ελαφρύ: σούπες, σαλάτες, ψητά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η υγιής πέψη είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Αποφύγετε τα τηγανητά

Αποφύγετε τα τηγανητά και τα λιπαρά τρόφιμα καθώς είναι δύσκολο να αφομοιωθούν ενώ έχουν υπερβολικές θερμίδες που αποθηκεύονται ως λίπος. Γι΄αυτό επιλέξτε τα ψητά τρόφιμα ή στον ατμό.

Δείτε κι άλλες χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας στο βίντεο που ακολουθεί:



Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved