Βοηθούν οι κολοκυθόσποροι στην απώλεια βάρους;

Οι σπόροι κολοκύθας, που κανείς τους απολαμβάνει με ή χωρίς το λευκό κέλυφος τους, είναι μια νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή.

Βοηθούν οι κολοκυθόσποροι στην απώλεια βάρους;

Έρευνα δείχνει ότι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και ακόμη και τη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πολλοί άνθρωποι όμως αναρωτιούνται εάν οι σπόροι κολοκύθας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Βοηθάνε στην απώλεια βάρους ή όχι; Και πώς μπορείτε να τους εντάξετε στη διατροφή σας;

kolokithosporoi apolia varous 3

Οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Μερικά από αυτά είναι οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα.

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην αύξηση της αίσθησης πληρότητας, αποτρέποντας την υπερκατανάλωση τροφής που μπορεί διαφορετικά να οδηγήσει σε αύξηση βάρους ή στην πρόληψη της απώλειας βάρους.

Η ελάχιστη ποσότητα σε φυτικές ίνες που μπορούν να καταναλώνουν οι ενήλικες για να διατηρήσουν το βάρος τους είναι 19-38 γραμμάρια την ημέρα.

Η πρωτεΐνη είναι επίσης γνωστό ότι παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην απώλεια βάρους, βοηθώντας στη βελτίωση της όρεξης, στην αποτροπή της υπερκατανάλωσης τροφής και επίσης στην αίσθηση της πληρότητας.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε τους σπόρους κολοκύθας στη διατροφή σας για να χάσετε ή να σταθεροποιήσετε το βάρος σας

kolokithosporoi apolia varous 2

Υπάρχουν αρκετοί λαχταριστοί τρόποι που μπορείτε να απολαύσετε τους κολοκυθόσπορους.

Μπορείτε να τους προσθέσετε σε ένα smoothie, να τους βάλετε σε μια σαλάτα, να τους προσθέσετε σε muffin, στο γιαούρτι ή να τους πασπαλίσετε στο ψωμί που θα φτιάξετε πριν το ψήσετε.

Φτιάξτε νόστιμες μπάρες με κολοκυθόσπορους

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε νόστιμες μπάρες με σπόρους κολοκύθας.



πηγή: Healthline.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved