Δίαιτα του αγγουριού: Χάστε έως 7 κιλά σε 7 μέρες (pics)

Γρήγορη απώλεια βάρους μέσα σε μια εβδομάδα.

Δίαιτα του αγγουριού: Χάστε έως 7 κιλά σε 7 μέρες (pics)

Η δίαιτα αγγουριού είναι μια βραχυπρόθεσμη δίαιτα που υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους. Οι περισσότερες εκδοχές της δίαιτας προβλέπουν 7-14 ημέρες αυστηρής συμμόρφωσης με τους κανόνες της και συχνά οδηγούν σε απώλεια έως και 7 κιλών. Το μότο της δίαιτας είναι «7 κιλά σε 7 μέρες».

Η δίαιτα προβλέπει την κατανάλωση αγγουριού ως βασικό συστατικό των γευμάτων σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Βασικά η δίαιτα σας αναγκάζει να αντικαταστήσετε τα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και άλλα τρόφιμα που καταναλώνετε, με αγγούρια.

Κανόνες

Κάθε φορά που αισθάνεστε πεινασμένοι, πρέπει να τρώτε ένα αγγούρι.Η θεωρία είναι ότι επειδή τα αγγούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες , μπορείτε να φάτε όσα θέλετε.

Ωστόσο, τα αγγούρια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες , ένα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας για να διατηρήσει την υγεία του δέρματος, των μυών και των αρθρώσεων.Γι’ αυτό η δίαιτα προϋποθέτει τη συμπλήρωση των γευμάτων με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και οι ξηροί καρποί. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα ψωμί του τοστ, καστανό ρύζι και πατάτες.

Καθώς οι κανόνες της δίαιτας ποικίλλουν, μπορείτε να επιλέξετε να είστε περισσότερο ή λιγότερο αυστηροί σχετικά με το φαγητό που τρώτε.

Ένα αγγούρι βάρους περίπου 300 γραμμαρίων δίνει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες. Ακόμη και αν κάποιος καταφέρει δηλαδή να φάει 10 αγγούρια, θα πάρει 450 θερμίδες.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τη δίαιτα για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών.

Μετά τις 14 ημέρες που διαρκεί η δίαιτα, είναι πιθανό να ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, εάν δεν τηρείτε τους γενικούς κανόνες υγιεινής διατροφής. Είναι σημαντικό να αναπτύσσετε υγιεινές πρακτικές, όπως έλεγχο των μερίδων και του θρεπτικού περιεχομένου πριν και μετά τη δίαιτα.

Πρόγραμμα διατροφής

Ακολουθεί μια λίστα με τα τρόφιμα που επιτρέπονται στη διατροφή αγγουριού:

  • Λαχανικά: αγγούρια, ντομάτες, σπανάκι, σέλινο και άλλα λαχανικά σε μικρές ποσότητες
  • Πρωτεΐνη: κοτόπουλο, άπαχο κρέας, ψάρι, αυγά, γιαούρτι, τυρί cottage, τυρί τσένταρ
  • Υδατάνθρακες: καστανό ρύζι, πατάτες, ψωμί ολικής αλέσεως
  • Λίπη: ελαιόλαδο

Στην gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα ενδεικτικό μενού τριών ημερών:

Πηγή: www.healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved