Αυτές οι 14 τροφές βοηθούν στην απώλεια βάρους (vid)

Ποιες τροφές δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Αυτές οι 14 τροφές βοηθούν στην απώλεια βάρους (vid)

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων πολλοί από εμάς είδαμε να αυξάνεται το βάρος μας.

Λίγο το άγχος, λίγο ο εγκλεισμός, το φαγητό ήταν μια εύκολη διέξοδος.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μόνο Γαλλία, άντρες και γυναίκες πήραν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους: 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες.

Στα ζευγάρια κυρίως οι γυναίκες ήταν αυτές που ετοίμαζαν τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμασε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown.

Μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα.

Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να απαλλαγείτε από πιθανόν έξτρα κιλά που πήρατε την περίοδο της καραντίνας, πριν ξεκινήσετε δίαιτα αλλάξτε τη διατροφή σας και φροντίστε να εντάξετε αυτές τις 14 τροφές. ‘Όπως:

Αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά άλλα σημαντικά θρεπτικά στοιχεία. Ο κρόκος τους περιέχει καλά λιπαρά που βοηθούν στη σωστή λειτουργία των κυττάρων, περιλαμβανομένων αυτών που εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού.

Σολομός

Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Ο σολομός αποτελεί φυσική πηγή θρεπτικών ουσιών, ιδιαίτερα πρωτεϊνών, ενώ περιέχει σε σημαντικές ποσότητες, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά τα πολύτιμα και απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Είναι πλούσιος σε νιασίνη, παντοθενικό οξύ, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη D, βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως Β6 και Β12), σελήνιο και φώσφορο. 'Εχει λίγες θερμίδες και σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και δεν περιέχει καθόλου υδατάνθρακες και αλάτι.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιες άλλες τροφές πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved