Smoothie με μύρτιλα για απώλεια βάρους - Φτιάξτε το και χάστε κιλά

Ροφήματα για δίαιτα: Τα οφέλη του μύρτιλου + 3 επιπλέον βίντεο συνταγές με μύρτιλα!
Smoothie με μύρτιλα για απώλεια βάρους - Φτιάξτε το και χάστε κιλά

Τα μούρα όλων των ειδών είναι ιδανικά στην απώλεια βάρους επειδή είναι γλυκά από τη φύση τους και είναι χαμηλά τόσο σε λίπος όσο και θερμίδες.

Αν λοιπόν θέλετε να χάσετε κιλά δεν έχετε παρά να πίνετε το παρακάτω smoothie μία φορά την ημέρα αντικαθιστώντας ένα γεύμα (πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό). Σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη και χαμηλή σε θερμίδες διατροφή (1500 θερμίδες την ημέρα), θα δείτε ότι μέσα σε ένα μήνα μπορείτε να χάσετε μέχρι και τρία κιλά.

Υλικά:

  • 1 ½ κούπες γάλα αμυγδάλου ή νερό
  • 1 ½ κούπες παγωμένα μύρτιλα
  • 1 ½ κούπες παγωμένη μπανάνα κομμένη σε φέτες
  • ¼ κούπα βούτυρο αμυγδάλου
  • ¼ κούπα βρώμη

Τον τελευταίο καιρό έχει εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το μύρτιλο, τόσο από τις βιομηχανίες τροφίμων όσο και από τους καταναλωτές, καθώς περιέχει αρκετά διαφορετικά θρεπτικά συστατικά τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες για το μύρτιλο και έχουν βρεθεί οι παρακάτω πιθανές προστατευτικές του ιδιότητες.

Το μύρτιλα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Ως αποτέλεσμα αυτού μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τον οργανισμό απέναντι σε διάφορες απειλές.

Κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών σε τρόφιμα και ποτά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της αθηροσκλήρωσης. Οι φαινολικές ενώσεις φαίνεται να βοηθούν στην επιβράδυνση της καρδιαγγειακής νόσου μέσω της μείωσης της οξείδωσης των λιπιδίων του αίματος.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο 3 ακόμη συνταγές για smoothies με μύρτιλα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά.

Ρόφημα για δίαιτα: Smoothie με μύρτιλα συνταγή #1



Ρόφημα για δίαιτα: Smoothie με μύρτιλα συνταγή #2



Ρόφημα για δίαιτα: Smoothie με μύρτιλα συνταγή #3



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved