Αυτή είναι η δίαιτα 16:8 - Έξι συμβουλές για να χάσετε γρήγορα κιλά και λίπος (pics)

Δίαιτα εξπρές: Χάστε κιλά με τη δίαιτα 16:8!

Αυτή είναι η δίαιτα 16:8 - Έξι συμβουλές για να χάσετε γρήγορα κιλά και λίπος (pics)

Η διαλείπουσα ή διαλειμματική νηστεία (στα διατροφικά προγράμματα που συγκαταλέγεται αυτή η διατροφή 16:8) αποτελεί ένα διατροφικό σχήμα που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές μεταξύ των ατόμων που επιθυμούν την απώλεια βάρους.

Πρόκειται για ένα σχήμα διατροφής που εναλλάσσει περιόδους σύντομης νηστείας (χωρίς κατανάλωση τροφής ή με σημαντική μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων) με περιόδους απεριόριστης κατανάλωσης τροφής. Το διατροφικό αυτό σχήμα προωθείται για να αλλάξει τη σύσταση του σώματος μέσω της απώλειας λίπους και βάρους, αλλά και να βελτιώσει δείκτες υγείας που σχετίζονται με διαταραχές όπως η υπέρταση και η υπερχοληστερολαιμία.

Τι να προσέξετε;

Όπως σχολιάζει και η διατροφολόγος του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά, αυτός ο τύπος διατροφής θα ήταν δύσκολος για κάποιον που έχει συνηθίσει να τρώει κάθε λίγες ώρες (π.χ. ενδιάμεσα σνακ μεταξύ των γευμάτων). Δεν θα ήταν επίσης κατάλληλη για όσους λαμβάνουν φάρμακα που απαιτούν τροφή σε τακτά χρονικά διαστήματα λόγω μεταβολικών αλλαγών που προκαλούν, όπως ο διαβήτης. Οι παρατεταμένες περίοδοι στέρησης τροφίμων θέτουν ένα άτομο σε κίνδυνο υπερκατανάλωσης τροφής όταν επανεισαχθούν τρόφιμα και μπορεί να προωθήσουν ανθυγιεινές συμπεριφορές

Θέλετε να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη δίαιτα; Δείτε ένα ένδεικτικό πρόγραμμα στη gallery που ακολουθεί έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο fitwirr.com

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved