#Μένουμε_Σπίτι και χάνουμε βάρος τρώγοντας ρύζι - Δέκα υγιεινές συνταγές με λίγες θερμίδες (vid)

Χορταστικές συνταγές με λευκό ή καστανό ρύζι που μπορείτε να κάνετε τις μέρες αυτές που μένετε σπίτι.

#Μένουμε_Σπίτι και χάνουμε βάρος τρώγοντας ρύζι - Δέκα υγιεινές συνταγές με λίγες θερμίδες (vid)

Το ρύζι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και θρεπτικές τροφές.

Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες, δεν περιέχει χοληστερίνη, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και των καρδιακών παθήσεων.

Ποιο είναι όμως το πιο ωφέλιμο για τον οργανισμό; Το λευκό ή το καστανό ρύζι;

Όπως διαβάζουμε στο onmed.gr oι ειδικοί απαντούν ότι το καστανό ρύζι έχει περισσότερες φυτικές ίνες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όμως, έχει και περισσότερο αρσενικό, μια ουσία που δηλητηριάζει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσον αφορά στις θερμίδες, το καστανό ρύζι έχει λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα από το λευκό ρύζι. Το καστανό ρύζι έχει περίπου 218 θερμίδες ανά φλιτζάνι, μαγειρεμένο, ενώ το λευκό ρύζι έχει 242 θερμίδες.

Κάθε φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι έχει 46 γραμμάρια υδατάνθρακες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Από την άλλη πλευρά, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο λευκό ρύζι έχει 53 γραμμάρια υδατάνθρακες και λιγότερο από 1 γραμμάριο φυτικές ίνες. Με λιγότερους υδατάνθρακες και σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα φυτικών ινών ανά μερίδα, το καστανό ρύζι εμφανίζεται να είναι σαφώς μια πιο υγιεινή επιλογή.

Όποια ποικιλία ρυζιού κι αν επιλέξετε, μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις συνταγές που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved