Καθημερινές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Για να χάσετε βάρος πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι παίρνετε.

Καθημερινές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε αν θέλετε να χάσετε βάρος

Το να ακολουθήσετε μια δίαιτα σε μια απαιτητική καθημερινότητα με παιδιά, δουλειά, άγχος κ.λπ. είναι μια δύσκολη ομολογουμένως αποστολή. Αν δεν είστε σε θέση να ακολουθήσετε πιστά ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής και άσκησης τουλάχιστον θα πρέπει να προσέχετε ορισμένα βασικά σημεία στην καθημερινότητά σας.

Πρωινό γεύμα

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Καλύπτει την πείνα της νύχτας και βοηθά τον μεταβολισμό να ξεκινήσει. Βεβαιωθείτε ότι το πρωινό σας είναι υψηλό τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε φυτικές ίνες, καθώς αυτά τα θρεπτικά συστατικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν και να θα σας δημιουργήσουν το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο.

Πίνετε νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για να αισθάνεστε γεμάτοι και να έχετε καλή ενέργεια. Μπορείτε να πιείτε νερό ζεστό ή κρύο και να προσθέσετε χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού στο νερό για κάποια γεύση. Το πράσινο τσάι είναι επίσης μια καλή επιλογή. Η συνιστάμενη ποσότητα είναι 2 με 3 λίτρα νερού την ημέρα. Η καλύτερη ένδειξη της κατάστασης ενυδάτωσης είναι το χρώμα των ούρων σας. Εάν είναι καθαρό ή ανοιχτό κίτρινο είστε σωστά ενυδατωμένες.

Φάτε πριν πεινάσετε

Πολύ συχνά κάνουμε το λάθος να μην τρώμε μέχρι να πεινάσουμε πολύ με αποτέλεσμα να καταλήγουμε να τρώμε πολύ περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε να για ικανοποιήσουμε την πείνα μας. Μόλις η πείνα σας σας δώσει τα πρώτα σήματα φροντίστε να την ικανοποιήσετε και σταματήστε να τρώτε μόλις αισθανθείτε 80% πλήρης.

Μην παραλείπετε γεύματα

Όταν παραλείπετε τα γεύματα το σάκχαρό σας και τα επίπεδα ενέργειας πέφτουν κάτι που δίνει στο σώμα σας τη σήμα ότι χρειάζεται να φάει αμέσως. Φυσικά, το μήνυμα που στέλνει ο εγκέφαλός σας είναι να γεμίσετε το σώμα σας με υδατάνθρακες ταχείας δράσης, όπως ζάχαρη, σόδα, μπισκότα, τσιπς και τα παρόμοια, καθώς αυτά τα τρόφιμα είναι γνωστό ότι αυξάνουν γρήγορα το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ενέργειας. Όταν τρώτε τακτικά τα σωστά γεύματα σας, το σώμα σας γνωρίζει ότι τα τρόφιμα (ενέργεια) έρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και, με τη σειρά τους, θα κάψουν αυτές τις θερμίδες με τη σωστή σειρά. Όταν οι χρόνοι που γευματίζετε δεν είναι τακτικοί το σώμα σας θα αποθηκεύσει πιθανότατα το μεγαλύτερο μέρος αυτών των θερμίδων ως σωματικό λίπος εξαιτίας ενός αμυντικού μηχανισμού που σας προστατεύει από την πείνα.

Τρώτε καθιστοί

Σταματήσετε αυτό που κάνετε και καθίσετε για να φάτε εστιάζοντας πραγματικά στο γεύμα σας. Όταν τρώτε παρακολουθώντας τηλεόραση ή κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητας μπορεί να καταναλώσετε μέχρι και 40% περισσότερες θερμίδες από ότι συνήθως. Ακόμη και αν τρώτε μόνοι σας επιλέξτε να φάτε κανονικά στο τραπέζι και όχι στον καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Το να τρώτε καθιστοί και απερίσπαστοι θα σας βοηθήσει να αντιληφθείτε το σήμα του σώματός σας που σας λέει ότι σταμάτησε να πεινάει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved