Μεσογειακή δίαιτα: Η υγιεινή διατροφή που επιλέγουν οι διάσημοι για να χάσουν κιλά (vid)

Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει τρόφιμα που δεν συμβάλουν μόνο στην απώλεια βάρους αλλά βοηθούν στο να έχουμε καλή υγεία.

Μεσογειακή δίαιτα: Η υγιεινή διατροφή που επιλέγουν οι διάσημοι για να χάσουν κιλά (vid)

Στην ουσία πρόκειται για την παραδοσιακή διατροφή των μεσογειακών λαών που περιλαμβάνει φρέσκα προϊόντα, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια, καθώς και μερικά υγιή λίπη και ψάρια.

Όποιος επιλέγει να ακολουθήσει τη μεσογειακή δίαιτα εντάσσει στη διατροφή του:

  • μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, φρούτων και δημητριακών ολικής αλέσεως
  • υγιή λίπη, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο
  • μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων και ψαριών
    πολύ λίγο λευκό κρέας και κόκκινο κρέας
  • λίγα αυγά
  • κόκκινο κρασί με μέτρο

Η μεσογειακή διατροφή δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα φυτικά τρόφιμα από πολλές άλλες δίαιτες. Δεν είναι ασυνήθιστο τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια να αποτελούν το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος ενός γεύματος. Όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας υγιεινά λίπη, όπως το ελαιόλαδο, και προσθέτουν πολλά αρωματικά μπαχαρικά και βότανα. Τα γεύματα μπορούν να περιλαμβάνουν μικρές μερίδες ψαριού, κρέατος ή αυγών.

Η δίαιτα των διάσημων

Όταν ρώτησαν την Ισπανίδα ηθοποιό Penélope Cruz πώς έχασε το βάρος της μόνο τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του γιου της Leo το 2011 εκείνη απάντησε ότι ακολούθησε τη διατροφή με την οποία μεγάλωσε. «Η διατροφή μου είναι η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι καλό φαγητό. Τρώω καλά, αλλά προσπαθώ να τρώω υγιεινά.» είχε δηλώσει στην εφημερίδα The Daily Mirror.

Δείτε στο video διατροφικό πλάνο μεσογειακής δίαιτας, για να χάσετε έως και 1.200 θερμίδες την ημέρα, αλλά και πώς θα παρασκευάσετε τις συνταγές.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved