Δίαιτα με ρύζι: 3 υγιεινές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να χάστε βάρος (vid)

Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στο ρύζι είναι πολλές.

Δίαιτα με ρύζι: 3 υγιεινές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να χάστε βάρος (vid)

Οι περισσότερες ποικιλίες ρυζιού περιέχουν μεγάλη ποσότητα υδατανθράκων και πρωτεϊνών ενώ η περιεκτικότητα σε ίνες ποικίλει ανάλογα με την ποικιλία. Για παράδειγμα, το καστανό ρύζι έχει περισσότερες ίνες από το λευκό ρύζι και ως εκ τούτου είναι μια πιο υγιεινή επιλογή. Είναι επίσης πλούσιο σε μέταλλα όπως ασβέστιο, σίδηρο, νάτριο, κάλιο, μαγγάνιο, σελήνιο, χαλκό και βιταμίνες όπως νιασίνη και θειαμίνη. Η κατανάλωση ρυζιού είναι καλή για τον οργανισμό καθώς ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας, βοηθάει στην καταπολέμιση φλεγμονών, στηρίζει το νευρικό σύστημα και τη λειτουργία της καρδιάς κ.α.

Μια δίαιτα πλούσια σε δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, η υπέρταση και ο καρκίνος. Τρόφιμα που ανταποκρίνονται στα κριτήρια αυτά αποτελούν τη βάση της δίαιτας με ρύζι. Η δίαιτα με ρύζι θα πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα πλούσια σε άμυλο, μη γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά.

Μια θρεπτική συνταγή που θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, εντάσσοντάς την στο πλάνο μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι και η παρακάτω:

Λουκάνικο κοτόπουλου με ρύζι

(220 θερμίδες η 1 μερίδα)

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζάνι καφέ ρύζι
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ λουκάνικο κοτόπουλο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπέρια
  • 1/8 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπέρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Παρασκευή

Βάλτε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε και σιγοβράστε έως ότου απορροφηθεί το νερό και το ρύζι είναι τρυφερό. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να «σταθεί» για 10 λεπτά.

Θερμάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο κοτόπουλου και μαγειρέψτε ανακατεύοντας έως ότου αρχίσει να παίρνει χρώμα για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το λάδι με χαρτί κουζίνας και προσθέστε λίγο νέο λάδι και προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο. Συνεχίστε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το θυμάρι, τη σκόνη τσίλι και το αλάτι, το ρύζι στα λουκάνικα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Δείτε στο video 2 ακόμη υγιεινές συνταγές με ρύζι, τα υλικά και πώς θα τις ετοιμάσετε.

*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved