Αυτές τις τροφές μπορείτε να τρώτε σε απεριόριστες ποσότητες (pics+vid)

Δεκαεπτά τροφές με ελάχιστες θερμίδες.

Αυτές τις τροφές μπορείτε να τρώτε σε απεριόριστες ποσότητες (pics+vid)

Με τον ερχομό της άνοιξης αρχίζουν και οι πρώτες προσπάθειες να απαλλαγούμε από τα κιλά του χειμώνα. Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πεινάς συνέχεια και δεν επιτρέπεται λόγω δίαιτας το τσιμπολόγημα.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές με ελάχιστες θερμίδες και πολύ υγιεινές. Γι' αυτό και μπορούμε να τις τρώμε άφοβα σε όση ποσότητα θέλουμε.

Σέλερι

trofes pou mporeite na katanalosete afova 5

Περιέχει υψηλά επίπεδα της 3–Ν– butyl phthalide, μιας φυτοχημικής ουσίας που βοηθά στη χαλάρωση των τοιχωμάτων των αρτηριών, την αύξηση της ροής του αίματος και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το σέλινο μειώνει επίσης τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες. Έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν 95 γραμμάρια μαγειρεμένου σέλερι καθημερινά, μείωσαν κατά 1.9 mmHg την αρτηριακή τους πίεση.

Ρόκα

trofes pou mporeite na katanalosete afova 3

Η ρόκα παρέχει νιτρικές ενώσεις, συστατικά που αυξάνουν τη ροή αίματος στον εγκέφαλο κι έτσι επιτρέπουν την καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων.

Ασπράδια αυγών

trofes pou mporeite na katanalosete afova 2

Εχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι ιδιαίτερα χορταστικά ως ομελέτα με ντομάτα ( χωρίς λάδι)

Μαρούλι

trofes pou mporeite na katanalosete afova 1

Το μαρούλι όπως και η ρόκα, έχει πολύ λίγες θερμίδες και αποτελεί πηγή φυλικού οξέος.

Αγγούρια

trofes pou mporeite na katanalosete afova 6

Το αγγούρι δεν έχει θερμίδες (15-17 θερμίδες ένα μεσαίου μεγέθους), είναι όμως πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K και B, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Για να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά του αγγουριού, μην το ξεφλουδίσετε, καθώς τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη φλούδα.

Δείτε και τις υπόλοιπες τροφές στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved