Δίαιτα του αγγουριού: Χάστε 7 κιλά σε λιγότερο από 10 μέρες (vid)

Ακολουθήστε τη δίαιτα του αγγουριού για δέκα μέρες και θα χάσετε 7 κιλά.

Δίαιτα του αγγουριού: Χάστε 7 κιλά σε λιγότερο από 10 μέρες (vid)

Το αγγούρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες C, K και B, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο και έχει ελάχιστες θερμίδες, μόλις 15-17 (ένα μεσαίου μεγέθους). Επίσης, περιέχει αρκετά αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη C, β-καροτένιο και μαγγάνιο.

Λόγω των χαμηλών θερμίδων και της υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά και νερό, ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τρόφιμα πλούσια σε νερό, χάνουν περισσότερο βάρος.

Ακολουθώντας λοιπόν μια δίαιτα βασισμένη στα αγγούρια έχετε το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να τρώτε όσα θέλετε.

Η διάρκειά της είναι δέκα ημέρες και στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα αναψυκτικά. Για καλύτερα αποτελέσματα η δίαιτα θα πρέπει να συνοδεύεται και με άσκηση.

Πλάνο διατροφής μιας ημέρας

Πρωινό

2 αυγά βραστά
1 σαλάτα αγγουριού

Δεκατιανό

5 δαμάσκηνα ή 1 μεγάλο μήλο ή 1 ροδάκινο (κάτω από 200gr)

Μεσημεριανό

1 φέτα του τοστ ολικής άλεσης φρυγανισμένη με μια σαλάτα αγγουριού.

Υλικά για τη σαλάτα

400 γρ αγγούρι
200 γρ. γιαούρτι ή ξυνόγαλα
Λίγο αλάτι
Κρεμμύδι

Εκτέλεση

Κόψτε σε ροδέλες το αγγούρι, αλατίστε το και ανακατέψτε το με το γιαούρτι και το κρεμμύδι (προαιρετικά). Η σαλάτα είναι έτοιμη.

Απογευματινό

Ρόφημα αγγουριού : 1 αγγούρι, 1 μήλο και λίγο σπανάκι
Προετοιμασία: Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και προσθέστε λίγο φρέσκο μίγμα τζίντζερ. Πρέπει να το πιείτε όσο είναι φρέσκο γιατί αν το αφήσετε για αργότερα θα χάσει τα θρεπτικά συστατικά του. Το συγκεκριμένο ρόφημα είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες C, E και B.

Βραδινό

Φρούτα της επιλογής σας (300 γρ.).

Κάθε φορά που θα πεινάτε μπορείτε να καταναλώνετε μια σαλάτα αγγούρι ή ρόφημα αγγουριού.



*Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved