Δίαιτα μετά τη γέννα: Διατροφή για να χάσετε υγιεινά τα κιλά της εγκυμοσύνης

Θέλετε να επιστρέψετε γρήγορα στα κιλά που ήσασταν πριν την εγκυμοσύνη;

Δίαιτα μετά τη γέννα: Διατροφή για να χάσετε υγιεινά τα κιλά της εγκυμοσύνης

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε στο διαδίκτυο για γρήγορες και χημικές δίαιτες, διαβάστε πρώτα το άρθρο μας!

Μην αρχίζετε δίαιτα αμέσως

Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει από τη γέννα και τον τοκετό. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο τουλάχιστον τις 6 πρώτες εβδομάδες πριν αρχίσετε την προσπάθεια να χάσετε τα περιττά κιλά. Μάλιστα, αν θηλάζετε, οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε τουλάχιστον 2 μήνες προτού αρχίσετε κάποια δίαιτα.

Αν αρχίσετε δίαιτα αμέσως μετά τη γέννα και τον τοκετό σας, θα αργήσετε να αναρρώσετε και θα νιώθετε περισσότερη εξάντληση, κάτι που δεν το θέλετε καθώς χρειάζεστε ενέργεια για να φροντίσετε το νεογέννητό σας.

Να έχετε ρεαλιστικούς στόχους

Πάντα να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι μπορεί να μην επιστρέψετε εύκολα στα κιλά πριν την εγκυμοσύνη σας. Σε πολλές γυναίκες η εγκυμοσύνη αφήνει τα σημάδια της, όπως πλαδαρή κοιλιά, μεγαλύτερους γοφούς, άνοιγμα λεκάνης, ραγάδες, κυτταρίτιδα.

Γυμναστείτε

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χαπάκι που θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά σας σε χρόνο dt. Μια υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με τακτική γυμναστική, θα σας βοηθήσει να χάσετε πόντους.

Αν αποφασίσετε να χάσετε κιλά, φάτε λιγότερο και αρχίστε γυμναστική. Ακόμη και ένας περίπατος στη γειτονιά σας με το μωρό στο καρότσι θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από μερικά κιλά.

Χάστε αργά και σταθερά τα κιλά σας

Μην κάνετε αυστηρές και χημικές δίαιτες. Οι γυναίκες χρειάζονται το λιγότερο 1.200 θερμίδες την ημέρα για να παραμείνουν υγιείς ενώ κάποιες χρειάζονται από 1.500 έως 2.200 θερμίδες. Αν μάλιστα θηλάζετε, ίσως χρειάζεται να καταναλώσετε 2.000 με 2.700 θερμίδες την ημέρα για να φροντίσετε όχι μόνο τον εαυτό σας αλλά και το μωρό σας.

Μυστικά για να χάσετε κιλά

  • Μειώστε τη ζάχαρη από την καθημερινότητά σας
  • Φάτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες
  • Φάτε φρούτα και λαχανικά
  • Αποφύγετε τα αναψυκτικά
  • Πίνετε αρκετά υγρά, τουλάχιστον 8-9 ποτήρια την ημέρα (νερό, φυσικούς χυμούς).
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved