Υγιεινά πρωινά για δίαιτα: 10 τροφές που αδυνατίζουν άμεσα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ανάγκη μας για να χάσουμε μερικά κιλά είναι πιο μεγάλη από ποτέ

Υγιεινά πρωινά για δίαιτα: 10 τροφές που αδυνατίζουν άμεσα

Μελέτες σε παιδιά και ενηλίκους δείχνουν ότι τόσο η συχνότητα κατανάλωσης πρωινού όσο και η σύνθεση του πρωινού γεύματος έχει σημαντικές επιδράσεις σε μια ποικιλία παραγόντων που σχετίζονται με τον έλεγχο της όρεξης καθώς και των έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης. Ειδικότερα, η καθημερινή κατανάλωση πρωινού γεύματος και η ποιότητα των διατροφικών επιλογών σχετίζονται με μηχανισμούς που ελέγχουν τα επίπεδα της όρεξης και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, επιβεβαιώνοντας την υπόθεση ότι το πρωινό και η ποιότητα του σχετίζεται με τις αυξομειώσεις του βάρους μας.

Ποιες είναι αυτές οι δέκα τροφές που θα βοηθήσουν στην μείωσή του;

Φυστικοβούτυρο Σε αντίθεση με διάφορα σνακ που είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά, το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο από ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος. Νόστιμο και χορταστικό μπορεί να συνδυαστεί με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

Αυγά Αυτή η μαγική τροφή που συνθέτει τα πιο γευστικά πρωινά είναι ένας ιδανικός λιποδιαλύτης. Πλούσια σε πρωτεΐνη, τα αυγά μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους και να προκαλέσουν το αίσθημα κορεσμού που διαρκεί.

eggs

Καπνιστός σολομός Σε περίπτωση που είστε λάτρης του σολομού, μπορείτε να τον συνδυάστε με τα αυγά που μόλις αναφέραμε και να δημιουργήσετε ένα πλούσιο πρωινό. Τα Ωμέγα 3 και τα καλά λιπαρά που μας προσφέρει, μας έπεισαν να τον εντάξουμε σε αυτή τη λίστα.

Φιλέτο κοτόπουλο Εντάξει, το φιλέτο κοτόπουλο δεν είναι η πιο εύκολη επιλογή για πρωινό αλλά στην περίπτωση που βρεθείτε ανάμεσα σε επιλογές από σάντουιτς προτιμήστε το. Είναι άπαχο και χορταστικό, και κάπως έτσι θα ξεγελάσει το στομάχι σας για πολλές ώρες.

Grapefruit Κι αν δεν ξέρετε πώς να συνδυάσετε το σάντουιτς ή τα αυγά σας ένας χυμός από το λιποδιαλυτικό grapefruit είναι η τέλεια επιλογή. Ακόμα κι αν δεν αλλάξετε τίποτα στην διατροφή σας, το μαγικό αυτό φρούτο θα ενισχύσει τον μεταβολισμό σας.

grapefruit

Μπανάνα Σε ψωμί, πάνω από το φυστικοβούτυρο που λέγαμε; Ιδανική γευστική επιλογή για εσάς που δεν χορταίνετε εύκολα και θέλετε ένα γλυκάκι για να ξεκινήσει η μέρα σας.

Κόκκινη πιπεριά Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, κάτι που την καθιστά ιδανική για την πρωινή σας ομελέτα. Εντάξτε την στην διατροφή σας και πιο συγκεκριμένα στο πρωινό σας και θα δείτε άμεσα την διαφορά.

spinach

Σπανάκι Μαζί με την κόκκινη πιπεριά που λέγαμε και τα αυγά, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά. Μπορεί το σπανάκι να μην ακούγεται ως μια καλή επιλογή, όμως, μέσα στην ομελέτα η γεύση του είναι τελείως διαφορετική.

Καρύδια Τα καρύδια που ως γνωστόν αποτελούν μια αρκετά θερμιδογόνα και παρεξηγημένη τροφή, κρύβουν ένα τεράστιο διατροφικό θησαυρό, αφού είναι μια κατά βάση πρωτεϊνική τροφή. Περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, καθώς και μέτρια ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και ψευδαργύρου.

Αβοκάντο Η απόλυτη υπερτροφή είναι αυτή . Είναι νόστιμο, είναι υγιεινό, είναι χορταστικό και κυρίως είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Μπορεί να συνδυαστεί και με τα αυγά και με το κοτόπουλο αλλά και με το σολομό για τον οποίο μιλήσαμε παραπάνω.

avocado
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved