7λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής για τις γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι

Εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι plus διατροφικά tips για εσάς που έχετε σωματότυπο αχλάδι.

7λεπτο  πρόγραμμα γυμναστικής για τις γυναίκες με σωματότυπο αχλάδι
Bigstock

Ο σωματότυπος αχλάδι είναι αρκετά γνώριμος στις Ελληνίδες οι οποίες έχουν λεπτή μέση και περισσότερο λίπος στην περιοχή των γοφών και των μηρών.

Οι γυναίκες με σώμα « αχλάδι» δυσκολεύονται να χάσουν βάρος καθώς έχουν χαμηλότερο μεταβολισμό. Ωστόσο με την κατάλληλη άσκηση και διατροφή μπορούν να δουν σημαντικά αποτελέσματα.

Εύκολες ασκήσεις στο σπίτι για τις γυναίκες με σωματότυπο «αχλάδι»

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της γυμναστικής αυτό το 7λεπτο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για τις γυναίκες που θέλουν να απαλλαγούν από το λίπος στους γοφούς.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να ξεκινήσετε αυτές τις ασκήσεις καθημερινά στο σπίτι με στόχο να χάσετε λίπος και πόντους. Μέρα με τη μέρα θα σας είναι πιο εύκολες και έτσι θα κάνετε περισσότερες επαναλήψεις.

Διατροφή για σώμα "αχλάδι"

Τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη

Με αυτόν τον τρόπο θα αυξήσετε τον μυϊκό ιστό, θα μειώσετε το λίπος και θα μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα το σωματικό βάρος σας. Τέτοιες τροφές είναι τα άπαχα πουλερικά, το αυγό, τα όσπρια, τα ψάρια και τα ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Αποφυγή λιπαρών τροφών, γλυκών και υδατανθράκων

Τα junk food, τα πατατάκια και οι σοκολάτες προκαλούν συσσώρευση του λίπους στην περιοχή των γλουτών και των μηρών. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η καθημερινή κατανάλωση λευκού ψωμιού και λευκών ζυμαριών που είναι πλούσια σε «λευκούς «υδατάνθρακες.

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι τροφές με φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα. Τέτοιες τροφές είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα όσπρια.

Άφθονο νερό

Το νερό ενισχύει την απώλεια βάρους και αυξάνει επίσης και τον μεταβολισμό. Σύμφωνα με μελέτη, εντός 10 λεπτών από την κατανάλωση περίπου 2,25 φλιτζανιών νερού, ο μεταβολισμός μας ενισχύεται κατά 30%. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 30 έως 40 λεπτά.

Με πληροφορίες από thehealthy.com, acefitness.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved