Επτά λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και κάποια από αυτά έχουν επιπλέον οφέλη για τη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Άλκηστις Κοϊνάκη
Επτά λαχανικά που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους
Bigstock

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και απαραίτητα σε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών μακροπρόθεσμα, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης, ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Εκτός από τα παραπάνω οφέλη, έρευνες δείχνουν ότι κάποια λαχανικά έχουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους. Από μόνα τους βέβαια, δεν κάνουν θαύματα. Προϋπόθεση είναι να ακολουθείτε συνολικά μία ισορροπημένη διατροφή, να βάλετε την συστηματική άσκηση στην καθημερινότητά σας και να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η Trista Best αναφέρει στο Eat This ποια λαχανικά είναι αυτά και πώς βοηθά το κάθε ένα στη μείωση του κοιλιακού λίπους.

Μπρόκολο και σπανάκι

«Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα» αναφέρει η Best. «Το βασικό του συστατικό είναι η σουλφοραφάνη η οποία μειώνει τις κυτοκίνες στο σώμα.» συμπληρώνει.

Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που μειώνει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics αναφέρει ότι η τακτική κατανάλωση πράσινων λαχανικών όπως το μπρόκολο, αλλά και το σπανσάκι βοήθησε στη μείωση του σπλαχνικού λίπους σε υπέρβαρους συμμετέχοντες. Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και μετά την κατανάλωση λαχανικών με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα όπως τα καρότα και οι πιπεριές.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε ένας είδος φυτικής ένωσης που ονομάζεται λουτεΐνη. Η λουτεΐνη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φαίνεται να μειώνει το κοιλιακό λίπος.

«Αυτό το λαχανικό είναι μοναδικό ως προς το ότι βοηθά στη μείωση του λίπους της κοιλιάς και αυξάνει τον μεταβολισμό του σώματος» αναφέρει η Best.

Μαρούλι

Το μαρούλι έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη. Η λουτεΐνη ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των καροτενοειδών τα οποία σύμφωνα με μελέτη σε Ιάπωνες άνδρες με παχυσαρκία φαίνεται να βοηθούν στη μείωση του σπλαχνικού λίπους.

Κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες πιπεριές

Οι κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες περιέχουν και αυτές λουτεΐνη και μπορείτε να τις εντάξετε με ποικίλους τρόπους στη διατροφή σας, σε σνακ και συνταγές για κυρίως γεύματα. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν μία δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και έπαιρναν συμπληρώματα λουτεΐνης είδαν μείωση στην περίμετρο της μέσης τους, στο σωματικό βάρος και στα επίπεδα της χοληστερόλης.

kokkines-piperies-anosopoiitiko.jpg

Παντζάρια

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (περιέχουν περίπου 3,8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι). Η επαρκής κατανάλωση φυτικών ινών βοηθά στην πρόληψη του φουσκώματος και παρατείνει την αίσθηση κορεσμού. Οι φυτικές ίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της της υγείας του μικροβιώματος του εντέρου το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την απώλεια βάρους και την καύση λίπους.

Λάχανο

Το λάχανο είναι καλή πηγή βιταμινών Α, Κ, C και Β6, μαγγανίου, χαλκού και καλίου. Τα 100 γραμμάρια έχουν μόλις 43 θερμίδες και ανήκει στην οικογένεια των πράσινων λαχανικών που περιέχουν λουτεΐνη και βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved