Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος τον Δεκέμβρη

Κι όμως μπορείτε να χάσετε κιλά και τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου. 

Άλκηστις Κοϊνάκη
Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος τον Δεκέμβρη
Bigstock

Δε χρειάζεται να πεινάσετε για να χάσετε βάρος. Οι εξαντλητικές δίαιτες, έτσι και αλλιώς, σύμφωνα με έρευνες όχι μόνο δεν βοηθούν στην απώλεια βάρους, αλλά έχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Το παν είναι η μεθοδικότητα, η πειθαρχεία και η υπομονή. Με μικρές αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορείτε να δείτε διαφορά ακόμα και σε διάστημα ενός μήνα. Τον Δεκέμβρη που οι πειρασμοί λόγω γιορτών είναι περισσότεροι, η απώλεια κιλών δεν είναι ανέφικτη, αρκεί να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

#1 Ζεστά ροφήματα

«Η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων μειώνει την πείνα και ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού που είναι σημαντική και τους χειμερινούς μήνες» εξηγεί η διαιτολόγος Amy Goodson στο Eat This.

Επιπλέον, το τσάι αλλά και όλα τα βότανα, έχουν πληθώρα από οφέλη για τον οργανισμό και παράλληλα έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Απώλεια βάρους: Τα έξι είδη τσαγιού που βοηθούν στο αδυνάτισμα σύμφωνα με έρευνες

#2 Βάλτε στη διατροφή σας τις σούπες

Δημοσίευση στο British Journal of Nutrition το 2014, έδειξε ότι αυτοί που καταναλώνουν συχνά σούπες ως κυρίως γεύμα έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης σε σχέση με εκείνους που τρώνε σούπες σπάνια ή καθόλου.

Βέβαια, δεν είναι όλες οι σούπες «σύμμαχος» στην απώλεια βάρους. Οι βελουτέ περιέχουν συνήθως κρέμα γάλακτος που ανεβάζει κατά πολύ τη θερμιδική αξία του πιάτου. Επίσης, προτιμήστε σούπες που δεν έχουν τελείως αλεσμένα τα φαγητά και με τουλάχιστον ένα υλικό που να είναι πηγή πρωτεΐνης.

soupes-veloute.jpg

#3 Ετοιμάστε ένα χορταστικό πρωινό

Δηλαδή ένα πρωϊνό πλούσιο σε πρωτεΐνη. «Η πρωτεΐνη βοηθά στο να νιώσετε χορτάτοι πιο γρήγορα και για περισσότερη ώρα, το οποίο σημαίνει ότι μειώνονται τα τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα» εξηγεί η Goodson και συμπληρώνει: «Ξεκινήστε τη μέρα σας με 25-30 γραμμάρια πρωτεΐνης και θα είστε χορτάτοι για όλο το πρωί».

#4 Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής πλούσια σε φυτικές ίνες

Και είναι πολλά. Εσπεριδοειδή φρούτα, γλυκοπατάτες, κολοκύθα. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Επιπλέον, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν τον οργανισμό.

#5 Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα

Αυτό το tip μπορείτε να το εφαρμόσετε κάθε εποχή. Χρησιμοποιήστε τα μικρότερα πιάτα του σερβίτσιου για να μειώσετε την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε. «Αυτό το κόλπο σε κάνει να νομίζεις ότι τρως περισσότερο από ότι τρως στην πραγματικότητα, αλλά και πάλι εάν δεν έχεις χορτάσεις σου επιτρέπει να προσθέσεις μία ακόμα ποσότητα» αναφέρει η ειδικός.

#6 Κάντε γυμναστική στο σπίτι

Και μάλιστα στον ρυθμό χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Παρακάτω ένα βίντεο με εύκολες ασκήσεις κατάλληλες ακόμα και για αρχάριους.

#7 Τηρήστε το μέτρο στην κατανάλωση φαγητού και γλυκών

Δεν χρειάζεται να στερηθείτε τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις άλλες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Απλώς, προσπαθήστε να τηρήσετε το μέτρο και όσον αφορά την ποσότητα και όσον αφορά την ποιότητα.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved