Απλά tips για να καίτε 100 παραπάνω θερμίδες κάθε μέρα

Μία ειδικός συμβουλεύει.

Απλά tips για να καίτε 100 παραπάνω θερμίδες κάθε μέρα
Bigstock

Για να χάσετε βάρος θα πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε μέσα στη μέρα, έτσι ώστε αυτές που καίτε, να είναι περισσότερες.

Τη διαφορά μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας και στις διατροφικές σας συνήθειες. Η διατροφολόγος Destini Moody αναφέρει στο Eat This, τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάψετε 100 παραπάνω θερμίδες την ημέρα.

Κάντε 45 λεπτά γυμναστική την ημέρα

Επιλέξτε τη γυμναστική που σας αρέσει και σας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Μπορεί να είναι χορός, μπορεί να είναι τρέξιμο. Εκτός από την καύση θερμίδων, τα οφέλη είναι πολλά και για τη συνολική υγεία του οργανισμού. Η ειδικός προτείνει:

  • 30 λεπτά pilates
  • 30 λεπτά βάρη
  • 15 λεπτά κολύμβηση

Αυξήστε την κατανάλωση πρωτεΐνης

Κι όμως, τρώγοντας περισσότερη πρωτεΐνη, καίτε περισσότερες θερμίδες. Αυτό, σύμφωνα με έρευνες, συμβαίνει γιατί το σώμα δαπανά περισσότερη ενέργεια για την πέψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σε σχέση με τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη.

Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα από τα αποξηραμένα

Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν νερό, το οποίο πέρα από ενυδάτωση, παρατείνει την αίσθηση του κορεσμού και σας κρατά χορτάτους για περισσότερη ώρα.

«Μία χούφτα σταφίδες έχουν 150 θερμίδες, ενώ μία χούφτα σταφύλια μόλις 30» αναφέρει η Moody.

Μειώστε τα αναψυκτικά

Τουλάχιστον αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Υπάρχουν και αναψυκτικά χωρίς καθόλου ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά. Αντί για αναψυκτικά προσπαθήστε να αυξήσετε την κατανάλωση σε νερό.

Περπατήστε

Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε παντού με το αυτοκίνητο. Όταν είναι καλός ο καιρός και έχετε να πάτε σε κοντινούς προορισμούς, προτιμήστε να πάτε περπατώντας ή χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, αλλά θα κάνετε και λιγότερα έξοδα.

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ

Τόσο απλό και όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δοκιμάστε το στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμα και στο μετρό που οι περισσότερο χρησιμοποιούν τις κυλιόμενες. Ακόμα και η ελάχιστη άσκηση, έχει οφέλη για τον οργανισμό τα οποία θα γίνουν σύντομα αντιληπτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved