Ρόδι: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και την απώλεια βάρους

Το ρόδι αξίζει μία θέση στη διατροφή και στη ρουτίνα ομορφιάς σας. 

Ρόδι: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και την απώλεια βάρους
Bigstock

Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες και φλαβονοειδή. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα και ωφέλιμο για την υγεία της επιδερμίδας και τη διαχείριση του σωματικού βάρους. Τι αναφέρουν οι έρευνες και οι ειδικοί;

Ρόδι και απώλεια βάρους

Το ρόδι έχει λίγες θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες οι οποίες παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Επίσης, περιέχει πολυφαινόλες που ενισχύουν τον μεταβολισμό και αυξάνουν την καύση του λίπους. Σχετική έρευνα έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν 120 ml χυμού ροδιού κάθε μέρα για έναν μήνα, παρατήρησαν σημαντική μείωση στο λίπος του σώματός τους.

Επίσης, το ρόδι είναι καλή πηγή φολικού οξέος, βιταμινών K, E και B6 και καλίου, συστατικά που είναι απαραίτητα για έναν υγιή μεταβολικό ρυθμό. Λόγω των παραπάνω το ρόδι είναι ένα θρεπτικό φρούτο που αξίζει μία θέση στη διατροφή σας γενικά, αλλά και σε περιόδους δίαιτας. Η κατανάλωσή του, ωστόσο, από μόνη της, δεν αρκεί για να χάσετε βάρος. Θα πρέπει συνδυαστικά να ακολουθήσετε μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και άλλα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας, περιορίζοντας παράλληλα την κατανάλωση ζάχαρης και «κακών» λιπαρών.

Τα οφέλη του ροδιού για την επιδερμίδα

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη μείωση της υπερμελάγχρωσης, ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει το δέρμα λαμπερό και απαλό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο ροδιού για τοπική εφαρμογή στο πρόσωπο ή να φτιάξετε σπιτικές μάσκες με ρόδι και άλλα φυσικά υλικά. Από τις πιο απλές που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι οι εξής:

  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ροδιού (την κάνετε βάζοντας στο multi μερικούς σπόρους)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα δύο υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα και απλώστε σε όλο το πρόσωπο κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Με πληροφορίες από healthifyme.com, stylecraze.com, healthshots.com,

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved