Μαμά και διατροφή: Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους;

Ενισχύει ο καφές την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά;

Μαμά και διατροφή: Βοηθάει ο καφές στην απώλεια βάρους;
Bigstock

Αν στους άμεσους στόχους σας είναι η απώλεια βάρους,ο καφές είναι σύμμαχός σας.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι ο καφές είναι ένα ρόφημα με λίγες θερμίδες, περίπου 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), αν τον πίνετε φυσικά σκέτο γιατί σε διαφορετική περίπτωση οι θερμίδες αυξάνονται.

Πώς ο καφές μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Εκτός από τις λιγοστές θερμίδες ο καφές συμβάλει στην απώλεια βάρους με τους ακόλουθους τρόπους:

kafes-gonimotita.jpg

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό

«Ο καφές αυξάνει τον μεταβολισμό επειδή το κύριο συστατικό του, η καφεΐνη , είναι ένα διεγερτικό που ενισχύει τη μεταβολική θερμογένεση, τη διαδικασία με την οποία το σώμα παράγει θερμότητα από τις τροφές», λέει ο Daniel Boyer, MD, ιατρικός ερευνητής στο Des Moines της Αϊόβα. Ένας γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μειώνει την όρεξη

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic η κατανάλωση καφέ μειώνει την όρεξη με αποτέλεσμα να μην καταναλώνετε επιπλέον γεύματα και σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2017 στο International Journal of Food Sciences and Nutrition διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν καφεΐνη 30 λεπτά έως 4 ώρες πριν από το γεύμα έτρωγαν λιγότερο. Άλλες πάλι μελέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει αυτή τη σύνδεση μεταξύ καφέ και φαγητού.

Μειώνει το σωματικό λίπος

Ερευνητές πιστεύουν ότι η σχετιζόμενη με τον καφέ απώλεια λίπους οφείλεται στην επιτάχυνση του μεταβολισμού που προκαλεί η καφεΐνη. Το αποτέλεσμα είναι η καύση περισσότερων θερμίδων και μια αξιοσημείωτη πτώση του σωματικού λίπους. «Με πραγματική έκπληξη διαπιστώσαμε την απώλεια βάρους η οποία οφειλόταν κυρίως σε απώλεια λιπώδους μάζας σε όσους έπιναν καφέ» δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης Derrick Johnston Alperet από το Τμήμα Διατροφής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

kafes-ofeli-gia-ton-organismo.jpg

Τι πρέπει να προσέχετε

Αν δεν είστε προσεκτικοί, η κατανάλωση καφέ μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμείτε ( στην προκειμένη να χάσετε κιλά). Τι σημαίνει στην πράξη αυτό; Πως αποφεύγετε την προσθήκη ζάχαρης, γλυκαντικών, γάλατος κι άλλων συστατικών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ώστε να μην μετατραπεί ο καφές σε θερμιδική …βόμβα.

Με πληροφορίες από το everydayhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved