Λιναρόσπορος: Βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Τα οφέλη του λιναρόσπορου και τρόποι να τον εντάξετε στη διατροφή σας.

Λιναρόσπορος: Βοηθάει στην απώλεια βάρους;

Ο λιναρόσπορος αξίζει μία θέση στη διατροφή σας και οι λόγοι είναι περισσότεροι από ένας.

Bigstock

Ο λιναρόσπορος περιέχει φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, συστατικά τα οποία έχουν συσχετιστεί με την απώλεια βάρους. Οι επιστημονικές έρευνες από την άλλη συγκεκριμένα για τον λιναρόσπορο και την επίδρασή του στην απώλεια βάρους, δεν είναι πολλές, ωστόσο, ακριβώς λόγω των συστατικών μπορεί να θεωρηθεί «σύμμαχος» στο αδυνάτισμα υπό προϋποθέσεις.

Flax

Λιναρόσπορος και απώλεια βάρους

Πλούσιος σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού με αποτέλεσμα να μειώνουν την επιθυμία για φαγητό μέσα στη μέρα άρα και να μειώνουν την πρόσληψη θερμίδων.

Είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα καταπολεμούν τις φλεγμονές στο σώμα, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο συγκεκριμένων τύπου καρκίνου. Όσον αφορά την απώλεια βάρους, δεν έχουν γίνει επαρκείς μελέτες που να επιβεβαιώνουν ότι τα λιπαρά οξέα ενισχύουν το αδυνάτισμα, ωστόσο φαίνεται ότι, όπως και οι φυτικές ίνες, έτσι και τα καλά λιπαρά παρατείνουν την αίσθηση πληρότητας μετά το γεύμα.

Είναι πηγή λιγνίνης. Η λιγνίνη βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα πολλών φυτών και σύμφωνα με έρευνες έχει ποικίλα οφέλη για τον οργανισμό όπως ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Λόγω όλων των παραπάνω ο λιναρόσπορος θεωρείται εν δυνάμει σύμμαχος στην απώλεια κιλών. Ωστόσο, η κατανάλωσή του δεν αρκεί για να χάσετε βάρος. Η ισορροπημένη διατροφή, η μείωση στην κατανάλωση θερμίδων και η συστηματική άσκηση είναι έτσι και αλλιώς το κλειδί για την απώλεια βάρους.

Golden Flax Seed Or Linseed In Bowl, Food Ingredients

Πώς να εντάξετε τον λιναρόσπορο στη διατροφή σας

Μπορείτε να εντάξετε τον λιναρόσπορο στο πρωινό σας προσθέτοντάς τον σε ένα μπολ με βρόμη, γάλα και φρέσκα φρούτα.

Ακόμα μία εναλλακτική είναι να αλέσετε τους σπόρους και να τους ανακατέψετε με ζεστό νερό και λεμόνι. Επίσης, οι σπόροι του λιναριού μπορούν να προστεθούν και σε smoothies με λαχανικά και φρούτα εποχής.

Με πληροφορίες από healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved