Η διατροφή της μαμάς: Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για να χάσετε βάρος

Ποιοί ξηροί καρποί βοηθούν στην απώλεια βάρους και γιατί.

Η διατροφή της μαμάς: Οι καλύτεροι ξηροί καρποί για να χάσετε βάρος

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και μεταξύ άλλων βοηθούν και στη διαχείριση του σωματικού βάρους.

Bigstock

Οι ξηροί καρποί είναι θρεπτικοί, χορταστικοί και αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, δύο συστατικά που παρατείνουν την αίσθηση κορεσμού. Επίσης, είναι καλή πηγή «καλών» λιπαρών, τα οποία μειώνουν τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Η διατροφική αξία των ξηρών καρπών διαφέρει ανάλογα με το είδος του ξηρού καρπού. Κάποιοι θεωρούνται ιδανικοί για την απώλεια βάρους και σύμφωνα με το Eat This αυτοί είναι οι εξής.

Καρύδια

Μία χούφτα καρύδια μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους για ώρα. Είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά τα οποία ενισχύουν την απώλεια βάρους, προσφέροντας παράλληλα μία σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως ότι μειώνουν τα επίπεδα της της LDL-χοληστερόλης.

Επίσης η τακτική κατανάλωση καρυδιών έρευνες δείχνουν ότι επηρεάζει ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου το οποίο επηρεάζει τη λιγούρα για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη.

Φιστίκια

Είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών και θεωρούνται καλός «σύμμαχος» στην απώλεια ή και διαχείριση του σωματικού βάρους. Μπορείτε να φάτε μερικά φιστίκια σκέτα ή σε μορφή φιστικοβούτυρου ως άλειμμα σε μία ρυζογκοφρέτα ή μία φέτα ψωμί. Προτιμήστε τα φιστίκια που δεν έχουν αλάτι.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε καλά λιπαρά. Είανι πηγή ενέργειας και θα σας κρατήσουν μακριά από τσιμπολογήματα μέσα στη μέρα. Μία ανασκόπηση μελετών του 2021 έδειξε επίσης ότι η τακτική κατανάλωση αμυγδάλων μειώνει σημαντικά τη μάζα του σώματος.

Φιστίκια Αιγίνης

Και τα φιστίκια Αιγίνης συγκαταλέγονται στους ξηρούς καρπούς που βοηθούν στη διαχείριση του σωματικού βάρους. Έχουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλους και επιπλέον η κατανάλωσή τους συνεπάγεται οφέλη για την καρδιά και την αρτηριακή πίεση.

Κάσιους

Τα κάσιους έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και είναι καλή πηγή μανγησίου. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής ξηρός καρπός και χρησιμοποιείται σε μία πληθώρα συνταγών.

Φουντούκια

Τα συστατικά που περιέχουν τα φουντούκια μειώνουν το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές στο σώμα, ενώ έρευνες δείχνουν ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved