Η διατροφή της μαμάς: Χάστε κιλά τρώγοντας μπανάνες

Πώς η μπανάνα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η διατροφή της μαμάς: Χάστε κιλά τρώγοντας μπανάνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες που ενισχύουν τη συνολική υγεία του οργανισμού.

Bigstock

Αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ενισχύετε τη συνολική υγεία του οργανισμού σας. Οι μπανάνες είναι από τα φρούτα παντός καιρού και εποχής και έχει οφέλη όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την απώλεια βάρους.

Μπανάνες και απώλεια βάρους

Μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους έχει 110 θερμίδες, ποσότητα που θεωρείται μεγάλη για φρούτο. Περιέχουν επίσης βιταμίνες, φυτοχημικά και φυτικές ίνες, ένας συνδυασμός που ενισχύει τη διατροφική τους αξία.

«Οι μπανάνες είναι καλή πηγή σημαντικών θρεπτικών συστατικών όπως οι φυτικές ίνες, το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο.» αναφέρει η ειδικός σε θέματα διατροφής, Chelsea Tersavich, στο Insider.com. «Οι φυτικές ίνες παρατείνουν την αίσθηση του κορεσμού μέσα στη μέρα, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση στο συνολικό αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε».

Οι φυτικές ίνες που περιέχει η μπανάνα είναι το κλειδί για τη συμβολή τους στην απώλεια βάρους. Η ποσότητα φυτικών ινών που περιέχει η μπανάνα αντιστοιχεί στο 12% της ημερήσιας αξίας. Έρευνες επίσης, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι υποστηρίζουν πώς η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών σε ημερήσια βάση μειώνει τις πιθανότητες για αύξηση βάρους έως και κατά 30%.

Τα φρούτα είναι καλή πηγή θρεπτικών συστατικών, με το κάθε ένα να έχει τη δική του ξεχωριστή διατροφική αξία. Γενικά, οι ειδικοί συμβουλεύουν την κατανάλωση πολλών και διαφορετικών φρούτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η επαρκής πρόσληψη όλων των συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Ιδανικά ένας ενήλικας θα πρέπει να τρώει δύο ή και περισσότερα φρούτα μέσα στη μέρα. Η μπανάνα δεδομένου ότι είναι ένα φρούτο παντός καιρού και εποχής, μπορεί να είναι ένα από αυτά.

Cut Fresh Healthy Fruit Cut On A Cutting Board Near Fresh Bananas.

Αλλάζει η διατροφική αξία της μπανάνας όσο ωριμάζει;

Σύμφωνα με την Tersavich δεν υπάρχει διαφορά στη διατροφική αξία της μπανάνας όσο ωριμάζει, ωστόσο έχει διαφορετική γεύση και ποσοστό υδατανθράκων.

Οι πιο άγουρες μπανάνες έχουν υψηλότερα επίπεδα ενός συγκεκριμένου τύπου αμύλου το οποίο μπορεί να είναι ευεργετικό για την απώλεια βάρους, επειδή αφομοιώνεται πιο αργά από τον οργανισμό.

«Καθώς οι μπανάνες ωριμάζουν, το άμυλο μετατρέπεται σε σάκχαρα, για αυτό και σταδιακά οι μπανάνες γίνονται πιο γλυκιές και μαλακές» λέει η Tersavich. Τα οφέλη σε αυτήν την περίπτωση είναι λιγότερα για άτομα με διαβήτη για παράδειγμα, που πρέπει να προσέχουν το σάκχαρό τους.

H διατροφική αξία της μπανάνας

Μία μπανάνα μεσαίοιυ μεγέθους:

Λιπαρά: 0 gr, 0% DV
Νάτριο: 0 gr, 0% DV
Κάλιο: 450 mg, 13% DV
Υδατάνθρακες: 30 gr, 10% DV
Φυτικές ίνες: 3 gr, 12% DV
Βιταμίνη Α: 2% DV
Βιατμίνη C: 15% DV
Κάλιο: 0% DV
Σίδηρος: 2% DV

Με πληροφορίες από insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved